Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem dzisiaj Mi4 z ibuygou. Po włączeniu zaktualizował się do MIUI 5.12.11

Zalogowałem się na swoje konto Google i cały czas dostaję komunikat "Niestety aplikacja Usługi Google Play została zatrzymana" klikam OK i dalej to samo... Co robić? Restart już robiłem.

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz Petrycki napisał:

Dostałem dzisiaj Mi4 z ibuygou. Po włączeniu zaktualizował się do MIUI 5.12.11

Zalogowałem się na swoje konto Google i cały czas dostaję komunikat "Niestety aplikacja Usługi Google Play została zatrzymana" klikam OK i dalej to samo... Co robić? Restart już robiłem.

I zainstaluj system na czysto, bo czort wie co tam wgrali Ci z ibuygou.

Opublikowano
3 minuty temu, schreder napisał:

I zainstaluj system na czysto, bo czort wie co tam wgrali Ci z ibuygou.

IBG jest pewniakiem, mają albo Chian dev, albo global, ale też racja, warto zaktualizowac do xiaomi.eu/miuipolska.pl

Opublikowano

Wiem, że jest tutaj dużo instrukcji, ale... Jestem zielony. Jak się za to zabrać? Z poziomu telefonu?

3 minuty temu, Nezumi napisał:

IBG jest pewniakiem, mają albo Chian dev, albo global, ale też racja, warto zaktualizowac do xiaomi.eu/miuipolska.pl

Opublikowano
27 minut temu, Tomasz Petrycki napisał:

Wiem, że jest tutaj dużo instrukcji, ale... Jestem zielony. Jak się za to zabrać? Z poziomu telefonu?

Zależy jaką wersję androida chcesz oraz czy lubisz testować i sprawdzać, czy ma raczej być i działać...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz Petrycki napisał:

Ma być i działać;)

W takim razie: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37520

5.11.5 lub 5.11.12 pobierasz, model "Cancro", następnie wrzucasz na telefon i instalujesz zgodnie z instrukcją ze strony miuipolska.pl (pobierz MIUI, rozwijasz, instrukcja 2014). Po wszystkim wchodzisz w Ustawienia->Urządzenie->Kopia i przywracanie i dajesz "Przywróć do fabrycznych".

Opublikowano

Tylko teraz zrobiłem sobie chyba kłopot. Wszedłem do recovery i zrobiłem reboot do starszej wersji systemu. Teraz mam od kilkunastu minut czarny ekran z logo mi i napisem android na dole. Co kilka sekund pulsują.

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz Petrycki napisał:

Tylko teraz zrobiłem sobie chyba kłopot. Wszedłem do recovery i zrobiłem reboot do starszej wersji systemu. Teraz mam od kilkunastu minut czarny ekran z logo mi i napisem android na dole. Co kilka sekund pulsują.

bo widocznie tamtego systemu już nie ma/nigdy nie było. Musisz wejść w MiRecovery i uruchomić z systemu, który istnieje, a jak teraz nie ruszy to... zostaje MiFlash lub wgrywanie TWRP.

Opublikowano
1 godzinę temu, Nezumi napisał:

Przezorny zawsze ubezpieczony :)

Opublikowano

Zainstalowałem MiFlash i próbuję coś robić wg instrukcji, ale trochę się gubię.

Mam plik cancro_global_images_6.4.14_20160322.0000.17_6.0_global_5f9be8b938.tar i nie wiem co dalej..

Opublikowano

Niestety narobiłem głupot... Po tym jak system ruszył, zainstalowałem 5.12.17 (myśląc co instalacji MM). Zrezygnowałem z MM na razie. Potem (niezbadana jest ludzka lekkomyślność!) zacząłem instalację 5.11.5 przez recovery. Coś tam zaczęło i się skończyło. Po kilku próbach uruchomienia, zrobiłem wipe all. Telefon ruszył, ale z systemem 5.12.11 i nie chce już ruszyć z aktualizacją do 5.12.17. Przez Aktualizację daje zawsze komunikat, ze suma kontrolna mu się nie zgadza itd. Co mnie podkusiło? Ponieważ zaktualizowałem wcześniej do 5.12.17 mam jedną partycję i pewnie z tego są te jaja. Próbowałem z plikiem 5.12.17 bezpośrednio z recovery, ale zaczyna i po kilku procentach przerywa i sygnalizuje błąd. Co robić? Czy MiFlash coś tu pomoże?

Opublikowano

Teraz to zostaje Ci tylko Flash i... gratuluję... ludzie Ci pisali, że powrót jest niemożliwe, a i tak to zrobiłeś. Nie zostaje mi nic innego jak "Brawo ty!".

Opublikowano
Teraz to zostaje Ci tylko Flash i... gratuluję... ludzie Ci pisali, że powrót jest niemożliwe, a i tak to zrobiłeś. Nie zostaje mi nic innego jak "Brawo ty!".

Ach... Czy Flash przywróci 2 partycje?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
48 minut temu, Tomasz Petrycki napisał:

Ach... Czy Flash przywróci 2 partycje?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Nie i zapomnij o tym, zapomnij o 4.4 prócz 5.12.17, po prostu zapomnij. Robisz Flash do najnowszej wersji i na niej siedzisz, tyle.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz Petrycki napisał:

Dzięki. Będę grzeczny;)

Oby, bo jak dalej tak będziesz "broić" to będziesz mógł telefon do kosza wywalić, a raczej nie tego chcesz. MiFlash->flash_all z najnowszym romem, instrukcje na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...