Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od 3 dni mam Redmi Note 3. System przypomina się z aktualizacją. Klikam pobierz. Aktualnie w updaterze jest 6.4.7. Telefon się resetuje i po restarcie jest komunikat, że aktualizacja się nie udała.

Pozdrawiam

Maravil

Opublikowano

Próbowałem zainstalować przez recovery z instrukcją ale u mnie racovery jakoś dziwnie wygląda. Zarys białego telefonu na czarnym tle podłączonego pod usb.

Gość mniamek75
Opublikowano (edytowane)

Po wejściu w recovery obraz w telefonie powinien wygladać tak :

home.png

Jesli masz odblokowany bootloader to instalujesz TRWP przez aplikacje flashify a pozniej wlasnie przez TRWP mozesz instalowac cotygodniowe aktualizacje rom dev.A jesli nie to instalacja romu za pomoca flashtool dla zablokowanego bootloadera.

Wszystko znajdziesz na tym forum.

Cierpliwosci i powodzenia. 

Edytowane przez mniamek75
Opublikowano

Właśnie recovery tak nie wygląda. W którymś z tematów na forum czytałem, że to oznaka zablokowanego bootloadera. Tylko to trochę dziwne bo kupiłem telefon z wgraną MIUI Polska. Jak odpalam aktualizację to mam tam też MIUI Polska. MIUI Polska z zablokowanym bootloaderem?

Gość mniamek75
Opublikowano

Tez mi sie wydaje ze masz zablokowany bootloader. Tak wiec jesli chcesz aktualizowac rom to tylko przez flashtool(łatwizna)  Wyjaśniając Twoje zdziwienie: to ze masz miui Polska to oznacza ze masz wlasnie zainstalowany ten rom ale metodą i wersją romu na zablokowany bootloader. Te romy róznia sie od siebie tylko metoda instalacji.

Pisz do Chińczyków z prośbą o odblokowanie jak juz odblokujesz to wgraj TRWP pozniej latwiej bedzie instalowac aktualizacje.

Tak jak wczesniej pisalem wszystko jest opisane na tym forum.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...