Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno zakupiłem Redmi Note 3 Pro (snapdragon) i aktualnie mogę korzystać jedynie z chińskich systemów global/dev.
Na obu z nich występuje ten sam problem.
A mianowice, podczas używania jakichś aplikacji, a zwłaszcza na YT aplikacja po prostu się zamyka, żadnego komunikatu.
Dodatkowo po pewnym czasie (a może przy zamknięciu aplikacji) każda animowana tapeta zmienia się na statyczną.

Znacie może ten problem i wiecie jak go rozwiązać?

Opublikowano
Just now, luki! said:

Dla pewności po wgraniu china dev/global dev zrobić full wpie ( do fabrycznych)

Zrobione. Dzisiaj czysty system instalowałem.

Opublikowano

To dobrze. Instalowałeś od zera (ponownie ustawienia języka itp.) czy robiłeś update (miałeś wszystko poustawiane?)

Opublikowano
2 minutes ago, luki! said:

To dobrze. Instalowałeś od zera (ponownie ustawienia języka itp.) czy robiłeś update (miałeś wszystko poustawiane?)

Całkiem czysty. Wszystko ustawiane od zera.

Opublikowano
1 hour ago, Nezumi said:

Może spróbuj wyłączyć oszczędzanie baterii. W ustawieniach->Bateria masz opcje, przestaw na "Nie blokuj".

ok, spróbuję i dam znać. Chociaż wydaje mi się że już próbowałem i po prostu działo się to rzadziej.
Nawet zostawiłem włączone oszczędzanie baterii, jednak wszystkie systemowe odznaczyłem żeby nie były ograniczane i nadal się to działo (oczywiście Youtube też było odznaczone).

35 minutes ago, luki! said:

Hmm i jak oglądasz coś na YT to wywala Ci do pulpitu głównego czy masz jakiś komunikat?

Tak, po prostu wywala do pulpitu (zabija apkę). Żadnego FC, nic.

Opublikowano
6 hours ago, Nezumi said:

Może spróbuj wyłączyć oszczędzanie baterii. W ustawieniach->Bateria masz opcje, przestaw na "Nie blokuj".

Niestety. Nadal nic. Dodatkowo wyczyścilem dane YouTube i też zamyka. 

Dodatkowo czasami mam problem z odswiezaniem danych z czujników ruchu/zyroskopu. Objawia się to po prostu przeskokami w położeniu tapet 3d.

Czasami też po zamknięciu YouTubea w ten sposób psuje się rotacja, a naprawia to ponowne wyłączenie i włączenie opcji rotacji ekranu. 

No nic, poczekam na kod odblokowujacy do bootloadera i zobaczę na Global romie. Mam nadzieję że to nic z hardwarem. 

Opublikowano

Ok, problem rozwiązany. W opcjach deweloperskich na dole trzeba wyłączyć optymalizację pamięci (nie tą miui).

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...