kubau2 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Witam, niedawno zakupiłem Redmi Note 3 Pro (snapdragon) i aktualnie mogę korzystać jedynie z chińskich systemów global/dev. Na obu z nich występuje ten sam problem. A mianowice, podczas używania jakichś aplikacji, a zwłaszcza na YT aplikacja po prostu się zamyka, żadnego komunikatu. Dodatkowo po pewnym czasie (a może przy zamknięciu aplikacji) każda animowana tapeta zmienia się na statyczną. Znacie może ten problem i wiecie jak go rozwiązać?
kubau2 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 3 minutes ago, Nezumi said: Jakieś info o wersji systemu? Jasne. 6.4.14 i 6.4.28 china dev 7.2.5 china stable
luki! Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Dla pewności po wgraniu china dev/global dev zrobić full wpie ( do fabrycznych)
kubau2 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 Just now, luki! said: Dla pewności po wgraniu china dev/global dev zrobić full wpie ( do fabrycznych) Zrobione. Dzisiaj czysty system instalowałem.
luki! Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 To dobrze. Instalowałeś od zera (ponownie ustawienia języka itp.) czy robiłeś update (miałeś wszystko poustawiane?)
kubau2 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 2 minutes ago, luki! said: To dobrze. Instalowałeś od zera (ponownie ustawienia języka itp.) czy robiłeś update (miałeś wszystko poustawiane?) Całkiem czysty. Wszystko ustawiane od zera.
Nezumi Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Może spróbuj wyłączyć oszczędzanie baterii. W ustawieniach->Bateria masz opcje, przestaw na "Nie blokuj".
luki! Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Hmm i jak oglądasz coś na YT to wywala Ci do pulpitu głównego czy masz jakiś komunikat?
kubau2 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 1 hour ago, Nezumi said: Może spróbuj wyłączyć oszczędzanie baterii. W ustawieniach->Bateria masz opcje, przestaw na "Nie blokuj". ok, spróbuję i dam znać. Chociaż wydaje mi się że już próbowałem i po prostu działo się to rzadziej. Nawet zostawiłem włączone oszczędzanie baterii, jednak wszystkie systemowe odznaczyłem żeby nie były ograniczane i nadal się to działo (oczywiście Youtube też było odznaczone). 35 minutes ago, luki! said: Hmm i jak oglądasz coś na YT to wywala Ci do pulpitu głównego czy masz jakiś komunikat? Tak, po prostu wywala do pulpitu (zabija apkę). Żadnego FC, nic.
kubau2 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 6 hours ago, Nezumi said: Może spróbuj wyłączyć oszczędzanie baterii. W ustawieniach->Bateria masz opcje, przestaw na "Nie blokuj". Niestety. Nadal nic. Dodatkowo wyczyścilem dane YouTube i też zamyka. Dodatkowo czasami mam problem z odswiezaniem danych z czujników ruchu/zyroskopu. Objawia się to po prostu przeskokami w położeniu tapet 3d. Czasami też po zamknięciu YouTubea w ten sposób psuje się rotacja, a naprawia to ponowne wyłączenie i włączenie opcji rotacji ekranu. No nic, poczekam na kod odblokowujacy do bootloadera i zobaczę na Global romie. Mam nadzieję że to nic z hardwarem.
kubau2 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Opublikowano 8 Maja 2016 Ok, problem rozwiązany. W opcjach deweloperskich na dole trzeba wyłączyć optymalizację pamięci (nie tą miui).
Rekomendowane odpowiedzi