Mikz Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Witam. Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Mi4 a Redmi Note 3. Który z nich byłby lepszy? Czy może ktoś z was ma porównanie co do: wyświetlacza, aparatu i jakości robionych zdjęć i filmów oraz odtwarzanych dźwięków? Co poradzicie wybrać?
MD13 Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Jeśli chodzi co głównie o zdjęcia to Mi4. Na rdn3 ludzie narzekają na zdjęcia . Nie wiem jak wygląda rdn3 na żywca ale Mi4 jakość wykonania powala. Musisz sobie postawić kilka pytań: Jaka wielkość wyświetlacza? Czy będziesz grał? Cena? Ilość pamięci ? W mi4 nie ma możliwości włożenia karty SD. W rdn3 pro już tak. Czy potrzebujesz dual sim? Czy potrzebujesz LTE? Obecnie Mi4 ciężko dostać 3GB LTE. Seria Mi jest lepiej wykonana bo to premium a redmi budżetowiec.
Mikz Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 1 godzinę temu, MD13 napisał: Jeśli chodzi co głównie o zdjęcia to Mi4. Na rdn3 ludzie narzekają na zdjęcia . Nie wiem jak wygląda rdn3 na żywca ale Mi4 jakość wykonania powala. Musisz sobie postawić kilka pytań: Jaka wielkość wyświetlacza? Czy będziesz grał? Cena? Ilość pamięci ? W mi4 nie ma możliwości włożenia karty SD. W rdn3 pro już tak. Czy potrzebujesz dual sim? Czy potrzebujesz LTE? Obecnie Mi4 ciężko dostać 3GB LTE. Seria Mi jest lepiej wykonana bo to premium a redmi budżetowiec. Co do wyświetlacza to odpowiada mi zarówno 5 calowy jak i 5,5, choć Mi4 wydaje się zgrabniejszy, by go obsłużyć jedną dłonią. Grać zapewne będę rzadko, częściej robię zdjęcia/ filmy, czasem serfuje po necie oraz od czasu do czasu słucham muzyki. Co do rozszerzalności pamięci- nie jest dla mnie priorytetem (obejdzie się), dual sim oraz LTE- nie koniecznie.
kulig007 Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Czyli bez dwóch zdań - weź Mi4. Po tej cenie jakie są za nowe sztuki, to grzech nie skorzystać Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi