borygo Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Witam, telefon MI4 to MI4LTE-CU , android 4.4.4 KTU84P , wersja MIUI 6.6.5.0 KXDCNCF, chce zainstalować https://www.androidfilehost.com/?fid=24269982086989322. Robię download, wchodzę w aktualizację klikam i ....... aktualizacja dochodzi do 60% , wyskakuje komunikat aktualizacja nieudana, sprawdź rozmiar i sumę MD5 pobranego pliku zip z danymi na stronie pobierania. Jeśli dane się nie zgadzają pobierz rom i spróbuj ponownie. Dobrze że z telefonu cegły nie zrobiłem , Poproszę o pomoc, bo chyba zostanę z tym co mam , a im więcej czytam to mniej wiem . Chcę zostać na .4.4 tylko wgrać MIUI PL. Dzieki. Edytowane 3 Maja 2016 przez borygo
Nezumi Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Przecież telefon Ci dokładnie "powiedział" co jest nie tak... Sprawdź sumę MD5 oraz rozmiar pliku, pobierz go na nowo używając innego internetu od innego operatora...
borygo Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Plik ściągałem kilka razy, bezpośrednio na telefon i przez komputer, za każdym razem wyskakuje błąd. Rozmiar pliku zgodny. Może muszę jeszcze coś zrobić przed wrzuceniem pliku do telefonu , bo opcja z kiepskim netem raczej odpada, zawsze było ok?? Edytowane 3 Maja 2016 przez borygo
Nezumi Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Spróbuj zmienić nazwę pliku na "update", a następnie zainstalować z poziomu recovery.
borygo Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 Dzięki, zmieniło. Czy teraz przywrócić ustawienia fabryczne? Czym mogę jeszcze wyczyścić telefon.
Nezumi Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 5 minut temu, borygo napisał: Dzięki, zmieniło. Czy teraz przywrócić ustawienia fabryczne? Czym mogę jeszcze wyczyścić telefon. możesz, ale nie musisz. Jak masz i tak czysty tel to walnij sobie przywrócenie fabrycznych, jak już coś ważnego na nim masz, to dopóki nie ma problemów, daruj sobie .
borygo Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 Zrobiłem, aplikacje z poprzedniego rom-u usunięte, jak teraz z bezpieczeństwem, płacenie przez telefon i inne takie :-P
Nezumi Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 A jak ma być? Normalnie, jak na Androidzie...
borygo Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 Dziękuję za pomoc, teraz tylko testować moje MI4.
Nezumi Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi