Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni zauważyłem, że telefon mimo wyciągnięcia słuchawek z gniazda nadal wykrywa, że tam są. Pomaga tylko restart telefonu. Niestety nie mogę wtedy normalnie rozmawiać przez telefon bo dźwięk mojego rozmówcy idzie na gniazdo zamiast na głośnik do rozmów. Moja wersja romu to MIUI Polska 6.3.24. Używałem go bez problemów od premiery. Próbowałem już dwukrotnie Factory Reset ale bez skutku. Wersja TWRP to 3.0.0.0

Co można zrobić, żeby pozbyć się tego problemu?

Jeżeli potrzeba jeszcze jakiś dodatkowych informacji, to chętnie ich udzielę.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Wszystkie możliwe wipe'y wpróbowałem. Nawet wróciłem na rom stable 7.2.3.0. Pozostaje przeczyścić gniazdo. Sprężone powietrze czy polecasz coś innego?

Opublikowano

No, sprężonym powietrzem to nie szalej za bardzo :? , Zwykła wykałaczka jak ktoś już napisał w tym wątku. U mnie też były jakieś resztki z gnieździe. Zdejmij tylną obudowę, jest lepszy dostęp i spróbuj wyczyścić 

Opublikowano (edytowane)

Niestety ani wykałaczka ani sprężone powietrza(użyte ostrożnie) nie zdały rezultatu. Jak zaglądam do gniazda to wszystkie powierzchnie stykowe są czyste. Co dalej? Gwarancja?

Dodam jeszcze że w słuchawkach słychać trzaski jak wkładam bądź wyjmuję je z gniazda jack

Edytowane przez Soothly
Uzupełnienie informacji
Opublikowano

Jakiś tydzień temu miałem ten sam problem. Poczytałem na forach,polecili przeczyścić. Parę dmuchnięć i zwarcia nie ma :D.

Opublikowano

Problem w zasadzie rozwiązał się sam. Korzystam z automatycznego wyłączania telefonu na noc i zaszła pewna dziwna interakcja albo Xiaomi stworzyło pierwszego inteligentnego smartfona z funkcją autonaprawy. Przypuszczam, że kiedy telefon był wyłączony, wyjąłem słuchawki, a ten będąc wyłączony - nie wykrył tego i później stwarzał problemy. W każdym bądź razie pomogło zostawienie na noc podłączonego zestawu słuchawkowego tak aby telefon automatycznie się z nimi wyłączył i włączył.

Osobliwy przypadek.

Jeżeli panuje taki zwyczaj to temat można uznać za rozwiązany i zamknąć.

Dziękuję za wskazówki i szybkie odpowiedzi.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...