Skocz do zawartości

Akualizacji do 6.4.21 - telefon się nie włącza - problem rozwiazany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Dzisiaj zrobiłęm aktualizację do 6.4.21. ( https://basketbuild.com/uploads/devs/Acid/6.4.21/xiaomi.eu_multi_hennessy_6.4.21_v7-5.0.zip )
Niestety po restarcie telefon wisi na logo MI mi.com.
Aktualizacje robie w miare regularnie od kilku miesięcy. Nigdy nie miałem problemu - do dzisiaj.

Pytanie czy jest jakis prosty sposób żeby telefon przywrócić do użytku?
Mogę wejść do TWRP

Ps. Prawdopodobnie zły room został ściągniety do Redmi 3
Jezeli z TWRP zaladuje poprawny room telefon zadziala?
Sprawdze i dam znac

Edytowane przez ProSpiryt
Opublikowano

https://miuipolska.pl/download/
Bezposrednio z telefonu. Pamietam ze aktualizacja zajmowala 56x MB. pamietam bo zdziwlo mnie to ze zajmuje mniej niz zawsze.

Po tym wnioskuje ze omylkowo poszla akualizacja redmi 3 (bo mniej wiecej tyle zajmuje) zamiast redmi note 3.
Aktualnie w TWRP wszedlem w install i wybralem poprzednia wersje miuipolska dla redmi note 3 (takowa mialem w telefonie)
Mam nadzieje ze zadziala..

Opublikowano
22 minuty temu, ProSpiryt napisał:

Ps. Prawdopodobnie zły room został ściągniety do Redmi 3
Jezeli z TWRP zaladuje poprawny room telefon zadziala?
Sprawdze i dam znac

No jeżeli ty ściągasz room to gratuluję :D do telefonu pokój nie jest potrzebny tylko oprogramowanie i czy pobierałeś z MIUI Polska?

Opublikowano

Tak z MIUI Polska. Ponownie idzie pokój w wersji 6.4.21. Oby teraz zadzialalo.
Ps. Redkontakt w jaki inny sposób moge zrobic akutalizacje pokoju bez sciagania obrazka? OTA nie dziala na redmi note 3.

Opublikowano

Po pierwsze robisz aktualizacje romu .

Pobierasz rom jak masz TWRP wrzucasz  na pamięć telefonu i dajesz install > wybierasz plik >robisz swipe to confirm fash i czekasz chwile i gotowe.

Opublikowano

Pokój 6.4.21 siedzi w telefonie. Teraz poszlo bez problemu. Uprzejmie dziekuje za aktywnosc.

@Situ a czy ten sposob podany przez Ciebie rozni sie od mojego sposobu.
Sciagam pokój, wchodze w system-about phone-system updates-choos update package i wybieram najnowszy pokój.

Opublikowano
10 minut temu, ProSpiryt napisał:

Pokój 6.4.21 siedzi w telefonie. Teraz poszlo bez problemu. Uprzejmie dziekuje za aktywnosc.

@Situ a czy ten sposob podany przez Ciebie rozni sie od mojego sposobu.
Sciagam pokój, wchodze w system-about phone-system updates-choos update package i wybieram najnowszy pokój.

Tak ty robisz to bezpośrednio z telefonu, a ja przedstawiłem ci sposób bezpośrednio z recovery.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...