stan48 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam, odblokowałem telefon i nie mogę wgrać miuipolska, pobrałem plik na telefon i wchodzę do aktualizacji z pliku wskazuję ten plik i nic ??
Pepso94 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Polecam najpierw przeczytać poradniki, jak np ten.
stan48 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, postanowiłem zainstalować miuipolska i zabrałem się do roboty zgodnie ze wskazówkami zawartymi na forum i co ? na początku natrafiłem na problem z odblokowaniem z powodu błędu " Network error" problem był związany z internetem nie wiadomo dlaczego, trzeba było połączyć się z internetu telefonii kom. poprzez inny tel. w końcu po 3 godz. kombinowania odblokowałem ten chiński gadget ale instalacja najnowszego miuipolska już nie wyszła. I tak zastanawiam się po co ludziom telefon przy którym trzeba spędzić wiele godzin żeby zainstalować jakiś mądry soft, chyba trzeba poczekać aż chińczycy wypuszczą coś "fabrycznego" bo napaliłem się na ten telefon i okazuje się że nie można zainstalować miuipolska. Jedyny soft na zablokowany Bootloader chyba będzie ostatnim do tego telefonu. Podsumowując trzeba kupić telefon gdzie producent gwarantuje aktualizacje automatyczne. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez stan48
Pepso94 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Masz tam przecież wszystko czarno na białym. MiuiPolska przez aplikację aktualizacje nie wgrasz. Musisz mieć TWRP i wtedy wgrywasz
redkontakt Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 25 minut temu, stan48 napisał: Witam, postanowiłem zainstalować miuipolska i zabrałem się do roboty zgodnie ze wskazówkami zawartymi na forum i co ? na początku natrafiłem na problem z odblokowaniem z powodu błędu " Network error" problem był związany z internetem nie wiadomo dlaczego, trzeba było połączyć się z internetu telefonii kom. poprzez inny tel. w końcu po 3 godz. kombinowania odblokowałem ten chiński gadget ale instalacja najnowszego miuipolska już nie wyszła. I tak zastanawiam się po co ludziom telefon przy którym trzeba spędzić wiele godzin żeby zainstalować jakiś mądry soft, chyba trzeba poczekać aż chińczycy wypuszczą coś "fabrycznego" bo napaliłem się na ten telefon i okazuje się że nie można zainstalować miuipolska. Jedyny soft na zablokowany Bootloader chyba będzie ostatnim do tego telefonu. Podsumowując trzeba kupić telefon gdzie producent gwarantuje aktualizacje automatyczne. Xiaomi to marka telefonów dla ludzi inteligentnych, a co najmniej posiadających trudną sztukę czytania ze zrozumieniem. Dla ciebie zostaje tylko szajsung
Guziiik Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie rozumiem za bardzo idei kupowania czegokolwiek bez uprzedniego sprawdzenia z czym to się je, a później krytykowania produktu z tego powodu... Idąc krok po kroku za poradnikiem da się wszystko zrobić w godzinę. Im dokładniej podejdziesz do wszystkich punktów, tym większe prawdopodobieństwo, że nic się po drodze nie wykrzaczy. Niektórzy muszą bardziej kombinować, inni mniej. Poza tym... Tu producent jak najbardziej oferuje aktualizacje automatyczne chińskiego softu, ale wybiera się to kosztem języka. Niestety, ale wymagać update'ów przez OTA od produktu, który nawet nie jest w Polsce oficjalnie dystrybuowany... Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Guziiik
Nezumi Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi