Tao Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Może ktoś miał kontakt z tym Cubotem ? Obecnie mam Redmi Note 2 i wszystko by było ok gdyby bateria była mocniejsza . Teraz waham się między redmi 3 a tym cubotem h1 .
jarekm95 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Pisząc na forum xiaomi nie spodziewaj się, że polecą ci co innego... Przede wszystkim porównujesz różne wielkości ekranu, a to pierwsza rzecz którą powinieneś brać pod uwagę - wolisz mniejszy czy większy Po drugie w xiaomi masz miui - piszesz że miałeś RN2 - zastanów się czy wolisz miui czy nieco "czystszy android". W cubocie też możesz mieć nie w pełni spolszczony system; no i raczej brak aktualizacji. No i xiaomi jest bardziej popularny, sprawdzony itd co oznacza większe wsparcie; do tego ma snapdragona - to sugeruje że będzie więcej custom romów na niego. No i łatwiej znaleźć akcesoria. I wykonanie - jak dla mnie na korzyść R3 - konstrukcja unibody z aluminium - w cubocie zdejmowana klapka i wymienna bateria, co jak dla mnie nie ma sensu - i tak go wymienisz po max 2 latach i przy takiej baterii raczej nie będziesz potrzebował nowej. /EDIT A co do baterii to aktualnie przy nowych wersjach miui zdarza się, że bateria nie jest tak rewelacyjna jak w testach - ale to nadal jest 2 dni przy moim użytkowaniu (ponad 5h SoT) - miejmy nadzieję że w następnych aktualizacjach będzie tylko lepiej. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez jarekm95
Tao Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Co do wielkości to 5 czy 5.5 mała dla mnie różnica . Obecnie już nawet się przyzwyczaiłem do 5.5 swego Redmi .Jedynie szlak mnie trafia jak muszę dwa razy dziennie ładować jak intensywnie z niego korzystam . Trzy i pół godziny na wzbudzonym ekranie to ciut za mało dla mnie .Z tego co przewertowałem w necie to parametry są podobne w tych telefonach z lekka przewagą Xiaomi . Ale w codziennym użytkowaniu raczej tego nie odczuję mocno chyba ,jak bym się zdecydował na Cubota ??
Rekomendowane odpowiedzi