Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam telefon Xiaomi Mi 4 3 GB LTE. Czy ktoś spotkał się z problemem, że rozmówcę słychać zbyt cicho (bardzo cicho - da się wysłyszeć ale tylko w cichym pomieszczeniu)? Konfigurację głośności mam ustawioną na max.

W tym telefonie był wymieniany wyświetlacz. Przed wymianą było wszystko ok. Pytanie, czy wymiana wyświetlacza w serwisie mogła zepsuć głośniczek? Zestaw głośnomówiący / muzyka odtwarza się poprawnie. Czytałem, że można podbić głośność incoming call w systemie (~RX4 Digital Volume), ale to wymaga roota, a mi się tego nie udało poczynić, pomimo postępowania z wszelkimi możliwymi instrukcjami.

Do serwisu telefon zamierzam odnieść aby to sprawdzili ale przedtem z ciekawości chciałem zapytać Was co może być przyczyną zbyt niskiej głośności podczas telefonowania.

Wersja Android 6.0.1 MMB29M. Werja MIUI 7 6.3.31 | Beta. Czy wersja zmiana wersji MIUI mogłaby rozwiązać mój problem?

Pozdrawiam,

Rafał

Opublikowano

Spróbuj aktu, następnie wipe cahce + art/dalvik, jak po tym dalej będzie to samo, to znaczy, że ruszyli głośnik, być może po prostu go czymś zahaczyli i jest zakryty. Opinie, opiniami, ale ja bym wolał dać telefon do serwisu, który zna markę i model telefonu, a nie leci "tak jak wszędzie" :D.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. To co ja zrobiłem to wipe cache + dalvik + zainstalowałem dev rom, niestety nie dało to uprawnień roota. Serwis teoretycznie ma w ofercie naprawy telefonów Xiaomi, więc można pomyśleć, że się na tym znają. :-) Najlepiej będzie chyba faktycznie po prostu im to zanieść a nie rozkminiać po swojemu:-)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...