krajew4 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Cześć, mam telefon Xiaomi Mi 4 3 GB LTE. Czy ktoś spotkał się z problemem, że rozmówcę słychać zbyt cicho (bardzo cicho - da się wysłyszeć ale tylko w cichym pomieszczeniu)? Konfigurację głośności mam ustawioną na max. W tym telefonie był wymieniany wyświetlacz. Przed wymianą było wszystko ok. Pytanie, czy wymiana wyświetlacza w serwisie mogła zepsuć głośniczek? Zestaw głośnomówiący / muzyka odtwarza się poprawnie. Czytałem, że można podbić głośność incoming call w systemie (~RX4 Digital Volume), ale to wymaga roota, a mi się tego nie udało poczynić, pomimo postępowania z wszelkimi możliwymi instrukcjami. Do serwisu telefon zamierzam odnieść aby to sprawdzili ale przedtem z ciekawości chciałem zapytać Was co może być przyczyną zbyt niskiej głośności podczas telefonowania. Wersja Android 6.0.1 MMB29M. Werja MIUI 7 6.3.31 | Beta. Czy wersja zmiana wersji MIUI mogłaby rozwiązać mój problem? Pozdrawiam, Rafał
Nezumi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Jak serwis słaby to wszystko możliwe...
krajew4 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Serwis to http://www.fixitex.com/pl/contacts/ Raczej mają pozytywne opinie na ich FB https://www.facebook.com/fixitexpolska/reviews/ Do nich chciałbym wrócić z względną pewnością, że to ich wina, a nie np. konfiguracji systemu ( zaoszczędzi to trochę mojego i ich czasu )
Nezumi Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Spróbuj aktu, następnie wipe cahce + art/dalvik, jak po tym dalej będzie to samo, to znaczy, że ruszyli głośnik, być może po prostu go czymś zahaczyli i jest zakryty. Opinie, opiniami, ale ja bym wolał dać telefon do serwisu, który zna markę i model telefonu, a nie leci "tak jak wszędzie" .
krajew4 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Dzięki za odpowiedź. To co ja zrobiłem to wipe cache + dalvik + zainstalowałem dev rom, niestety nie dało to uprawnień roota. Serwis teoretycznie ma w ofercie naprawy telefonów Xiaomi, więc można pomyśleć, że się na tym znają. Najlepiej będzie chyba faktycznie po prostu im to zanieść a nie rozkminiać po swojemu
Nezumi Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Root'a nie dostaniesz na 6.0 z automatu, musisz sobie sam zainstalować przez TWRP .
Rekomendowane odpowiedzi