Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, geraniol napisał:

Tak jak w temacie. Czy ktoś miał styczność z tym sprzedawcą? 

http://www.aliexpress.com/store/1986585

Dałbym sobie spokój. 71 zamówień i tylko 15 opinii. Wyszukując oferty kieruj się takimi samymi zasadami jak na Allegro. Im więcej pozytywnych opinii, tym lepiej. Jeśli sprzedawca na Aliexpress będzie miał ich kilkaset lub kilka tysięcy, dopiero wówczas można zacząć się zastanawiać nad zakupem w jego sklepie. Cena może być przynętą...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hej, obecnie sklep ma bardzo duzo pozytywnych opinii, ktos kupowal w tym sklepie? jakies opinie?

Kupiłem tam Mi4c szwagrowi bo nie miał konta na Ali. Telefon przyszedł w około 15 dni. Wszystko ok. Bootloader nie zablokowany.

Teraz ja zamówiłem tež Mi 4c dla siebie i jest w drodze.

Wysłane z mojego Lenovo S90-u przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@hopa czy na kartoniku i telefonie miałeś naklejki CE? Chciałbym zamówić od Dreami Mi4c ale będzie szło przez UC Poznań, słyszałem że lubią się przyczepić do braku certyfikatu...

Opublikowano
Dnia 27.05.2016 o 15:34, hopa napisał:

Kupiłem tam Mi4c szwagrowi bo nie miał konta na Ali. Telefon przyszedł w około 15 dni. Wszystko ok. Bootloader nie zablokowany.

Teraz ja zamówiłem tež Mi 4c dla siebie i jest w drodze.

Wysłane z mojego Lenovo S90-u przy użyciu Tapatalka

Również zamówiłem Mi4c od tego sprzedawcy. W związku z tym ma pytanie, czy prosiłeś o wysyłkę z oryginalnym chińskim romem czy też pozwoliłeś sprzedawcy wgrać multilanguage?  Zależy mi na niezablokowanym bootloaderze.

Opublikowano

@szal.jaro Dzisiaj przyszedł mój Mi4C 2/16GB. Nie ma żadnej naklejki CE - nie było żadnych problemów, nie było też VAT (paczka przechodziła przez WER Wa-wa).

Paczka przyszła w 16 dni od chwili płatności (18 maja). Sprzedawca na Ali: Dreami - polecam - to już drugi bezproblemowy zakup i szybka dostawa.

Na paczce sprzedawca umieścił info: MP3Player ~42$.

Jedyny problem to kiepska jakość przejściówki do ładowarki do 230V EU, jaką dodaje Dreami w gratisie - początkowo myślałem, że telefon nie ładuje, ale podmieniłem od Lenovo i wszystko gra.

@rzeznikm Prosiłem Dreami o oryginalnie zapakowany telefon z oryginalnym ROM Xiaomi - i taki dostałem. Przed upgarde była wersja stable MIUI 7.0.16.0 (LXKCNCi) i android 5.1.1 (język tylko chiński i angielski). Bootloader niezablokowany - już wgrałem ROM 6.5.26 metodą nr 1 - poszło bezproblemowo (nielicząc tego że niektóre linki w poradniku do plików MIUIPolska_fastboot_toolkit oraz TWRP przez jakiś czas nie działały).

Od 3 godzin testuję i ustawiam wszystko pod siebie i na razie jestem bardzo zadowolony.

• Like 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mega polecam DREAMI z aliexpress. Kupiłem tam Mi Note Pro w poniedziałek a w piątek telefon był już u mnie. Dodatkowo sprzedawca dorzucił etui, szkło i przejściówkę.

Opublikowano

Niestety, po dwóch miesiącach oczekiwania zwrot pieniędzy, paczka zaginęła. Według chińskiego przewoźnika dotarła do Polski, ale polska poczta już jej w systemie nie miała. Szkoda, jak pech to pech... 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...