Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję, że nie łamie zasad forum tym tematem (nie udało mi się znaleźć bezpośredniej odpowiedzi), szukałem informacji na temat swojego romu i udało mi się ustalić że mam to (wgrane przez sprzedawcę) http://en.miui.com/thread-214146-1-1.html

Telefon co jakiś czas powiadamia o OTA do 6.1.29(rozwojowa), którego nie jest w stanie zainstalować ze względu na zablokowany bootloader (przynajmniej tak twierdzi podlinkowany opis). 

I stąd moje pytania:

Czy lepiej jest odblokować bootloader i zainstalować miui Polska czy aktualizować to co mam (xiaomi.eu)?

Jeśli MIUI Polska, to która wersja jest stabilna? Bo z tego co rozumiem najnowsza - 6.4.7 nie jest.

Ogólnie chodzi mi o to, czy warto ryzykować ewentualne komplikacje żeby wgrać, coś co nie wpłynie znacząco na wydajność/stabilność telefonu (w sofcie, który aktualnie posiadam narazie znalazłem 1 buga)

Wielkie dzięki z góry za porady:-D

Edytowane przez dioxis
Opublikowano

Poprawiony link: http://en.miui.com/thread-214146-1-1.html

Jeżeli jest to faktycznie ten soft to jest on okej, i nawet w samym temacie mówią żebyś nie aktualizował do 6.1.29 bo ma bugi ;)

Ja bym mimo wszystko odblokował bootloader i wgrał czyste xiaomi.eu (MIUIPolska już nie ma, xiaomi.eu to to samo) bo to co obecnie masz jest z modyfikacjami (emoji, root , etc.) i do niego dogrywał supersu czy tam inne cuda jakie będziesz chciał. 

• Like 1
Opublikowano

Pewnie tak zrobię, jak to co mam da mi się we znaki ;)

Aha, jeszcze jedno, skoro ten rom oznaczony jest jako dev to mogę z niego odblokować bootloader (zgodę już mam)? Nie potrzebuję już chińskiego deva?

Opublikowano
6 minut temu, dioxis napisał:

Pewnie tak zrobię, jak to co mam da mi się we znaki ;)

Aha, jeszcze jedno, skoro ten rom oznaczony jest jako dev to mogę z niego odblokować bootloader (zgodę już mam)? Nie potrzebuję już chińskiego deva?

Nie jestem pewien ale chyba bez problemu pójdzie z tego. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...