loader77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam. Chcę się podzielić swoimi doświadczeniami związanymi z wysyłką telefonu do naprawy gwarancyjnej w Chinach. Telefon wysłałem na poczcie płacąc za list polecony 29,30 (bez naklejki CN 33 - podobno nie potrzeba). Przesyłka dotarła do XON24/BURIZA w ok 10 dni. Od BURIZY dostałem wcześniej adres po angielsku i chińsku do wydrukowania i naklejenia na paczkę. Na moim uszkodzonym wyświetlaczu była naklejona szybka MOCOLO i niewiem czy to było powodem ale na wymieniony wyświetlacz serwis nakleił folię ochronną. Po 7 dniach Buriza wysłał naprawiony telefon w drogę powrotną. Oczywiście najdłużej telefon przebywał w Polskim urzędzie celnym - został zatrzymany na cle. Po kilku dniach dostałem polecony z celnego. Za telefon płaciłem już vat więc mailem wysłałem zdjęcia potwierdzenia wpłaty. Po dwóch dniach UC łaskawie się odezwał że chcą jeszcze potwierdzenie wysyłki za granicę - wysłałem im również i ten papierek. Już bez maila po dwóch dniach telefon wyruszył do mnie. W Polskich urzędach spędził chyba ze dwa tygodnie w sumie. Podsumowując telefon wrocił do mnie po ponad miesiącu, jeżeli oddaje się coś na reklamację w Polsce to też czasami czeka się miesiąc. Buriza spisał się na medal, szybko załatwił sprawę, jest z nim b. dobry kontakt, jeżeli będę kupował jeszcze kiedyś xiaomi to napewno od niego. Aha... jestem nie do końca zadowolony z serwisu xiaomi - naprawili telefon na medal ale wgrali oryginalne oprogramowanie i mam tylko jezyk chinski i angielski oraz zablokowany bootloader i muszę trochę się pomęczyć żeby wrócić do miuipolska.
Rekomendowane odpowiedzi