Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jako że Mi Note ma ekran wielkością zbliżony do standardu z typowych czytników e-book, nie ma sensu kupować tego ostatniego. Skoro tak, to przydałaby się jakaś aplikacja. W zasadzie mam dwa warunki, które musi spełnić:

1. Obsługa wszystkich rodzajów e-booków: .epub, .pdf, .mobi, .txt, .fb2 i .html. Dobrze byłoby, gdyby umożliwiała czytanie komiksów w formatach .cbr i .cbz.

2. Animacja przewracania stron. Wiem, można traktować to jako ekstrawagancję, ale to choć częściowa namiastka prawdziwej książki.

Co zatem polecacie?

Posted

Polecam moon reader'a. Natomiast nie zgodzę się z tezą, że jakikolwiek telefon/tablet zastąpi dedykowany, e-inkowy czytnik (lub tradycyjną książkę). Nie ma porównania jeśli chodzi o komfort czytania, nie mówiąc o szkodliwości dla oczu. OK... w tramwaju lub w kolejce w mięsnym można poczytać z "komórki", ale do regularnego czytania radzę zainwestować w czytnik.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

• Like 1
Posted

Ja używam aplikacji Kindle. Wygodne, bo mam Kindla i synchronizuje mi się książka na obydwu urządzeniach, dodatkowo wspomaganie czytania w miui pomaga. Zgadzam się jednak z przedmówcą, że warto zainwestować w czytnik. Z telefonu czytam w bardzo rzadko.

• 1 month later...