Skocz do zawartości

Mi Note Pro - jaki model na Polskie pasma LTE ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie na forum

Jestem nowy wiec jakby co to proszę o uwagi ;)

zdecydowałem się kupić Mi Note Pro bezposrednio na Aliexpress. Sprzedają tam dwa modele tego telefonu : 2015021 i 2015501

Z tego co się doszukałem różnią się one obsługiwanymi pasmami min. LTE , ale przyznam szczerze że nie za bardzo wiem o co w tym wszystkim chodzi i czy będzie to miało wpływ na prace telefonu w Polsce ? Może ktoś już zastanawiał się nad tą sprawą i mógłby coś podpowiedzieć ?

Dodam że chińczyk chce mi wcisnąć 2015501 twierdząc że nie ma różnicy....

pozdrawiam

Opublikowano

Moze nie napisze o temacie ale rowniez o wazna rzecz...Uwazaj na stronach typu ali czy dhgate na aukcjach tego nie pisza ale czesto sa to naprawiane telefony typu rebulished.Sam sie chcialem wczesniej skusic niska cena mowie ze cos mi tutaj nie gra ale na aukcji pisze wszystko oki spytalem i dostalem od paru sprzedawcow informacje wlasnie o tym ze byly one naprawiane.

Opublikowano (edytowane)

2015021, w nowszym jest chyba inny sterownik ekranu i TWRP nie działa.

U którego chińczyka chcesz kupić?

Edytowane przez TKN
Opublikowano

Ja mam wersje 2015501 i na Aero praktycznie LTE nie powinien działać. Ale działa i w mieście i poza miastem, więc nie za bardzo to łapie.

Opublikowano

Chce kupić u Goldway. W sumie już kupiłem, tylko jak mu napisałem model jaki chce czyli 2015021 to się zaczęła przepychanka delikatna :)

Oni do modelu 2015501 wgrywają jakiś custom ROM który wzbogaca tą wersję o więcej pasm min. LTE, a ja nie chciał bym się doktoryzować w kwestii ROM-ów. Wgram najlepszy made in ACID i kropa.

Opublikowano (edytowane)

Popytaj Acida, ale na tym nowym 2015501 są jakieś problemy z TWRP, więc może być problem z wgraniem MIUIPolska.

Edytowane przez TKN
Opublikowano

Brakuje mi jeszcze jednej ważnej dla mnie informacji w tym temacie ..

Acid powiedz mi proszę czy ROM twojej modyfikacji/produkcji powiększa ilość częstotliwości LTE w jakich działa model 2015501 ? Jak to twierdzą skośni przyjaciele ich custom ROM potrafi takie coś - a ja pierwsze co zrobię to zmienię ich ROM :) wiec jest to dla mnie istotna sprawa czy czekać na model 2015021 czy kupować 2015501 wgrać MIUIPolska i nie zagłębiać się w temat ?

pozdrawiam

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...