zioq3k Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam! Jestem zainteresowany zakupem w/w telefonu lecz nurtuje mnie kilka rzeczy. Czy kupując z Ibuygo dostanę wersję która działa na europejskich zakresach (WCDMA 900/ UMTS900 (to te pasmo co poza miastami jest chyba) - Jest to dla mnie istotne, bo bez tego to tylko EDGE Jaki system będzie wgrany? Czy będzie on z zablokowanym bootloaderem, czy raczej z odblokowanym i będę mógł bez problemu wgrać MiuPolska. O co chodzi z tymi romami Dev i Stable? Z tego co widzę tutaj to jakoś inaczej jest, w innych telefonach to się wgrywa jaki się chce, czy stabilny czy niestabilny, a tutaj że niby tylko jeden da się wgrać, nie wiem jak to rozumieć. Czy ten telefon posiada Radio FM ? W opisie na waszej stronie jest, że posiada, a gdzie indziej przeczytałem że nie, więc jak to jest? Czy ROM MiuiPolska który bym wgrał po zakupie posiada Roota? Jeżeli nie to czy jest możliwość zrootowania tego telefonu? (Brak roota dyskwalifikuje ten telefon w moim wypadku) Jak jest z jakością dźwięku - nie rani w uszy na słuchawkach? Czy obsługuje USB OTG? Z góry dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi! Pozdrawiam! Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez zioq3k
SebastianWijatyk Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Nie odpowiem ci na wszystkie pytania bo nie kupowalem na ibuygo.Miui polska bazuje na wersjach rozwojowych (dev). Na każdej wersji rozwojowej dev jest dostepny root w panelu sterowania / uprawnienia. Mocna strona Mi note / mi note pro jest wlasnie dzwiek dlategozmieniam na zaden inny telefon bo po prostu jakosc dzwieku jest dla mnie najlepsza.Nie wiem czy wiesz czy pytasz jak to jest praktyce ale mi note /pro posiada przetwornik ESS ES9018K2M oraz dwa wzmacniacze Texas Instruments OPA1612. Tak w pelni obsluguje otg. Co do blokady to moze sie spytaj bo czesto widzialem opisy telefonow gdzie pisza unlocked itd.
zioq3k Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) A majac stable moge wgrac deva? tak jak w normalnym tel? Co do ibuygo to chce tam kupic tylko ze wzgledu na gwarancje w PL bo na aliexpress ten tel jest duzo tanszy, ale gwarancje w Polsce by sie przydalo miec. Ogolnie bardzo istotne sa te zakresy sieci czyli UMTS/WCDMA 900 - brak tego dyskwalifikuje mi ten telefon rowniez - wiesz jak z tym jest? Bo ktos cos pisal ze brak 900 ale ze LTE na tym zakresie (?) Mi tam na LTE nie zalezy zbyt. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez zioq3k
Rekomendowane odpowiedzi