GarryMoveOut Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Ostatnio chciałem wysłać maila z kilkoma zdjęciami przy użyciu aplikacji pocztowej MIUI. Jak chciałem dołączyć 5 zdjęć (~18,4 MB) wyskoczyło mi powiadomienie że przekroczono limit załącznika 15MB. Sprawdzałem czy może to wina dlatego że chcę wysłać wiadomość z konta Gmail, ale w przypadku innych kont pocztowych też jest ograniczenie 15MB. Dlaczego jest ograniczenie tylko do 15MB popularne konta mają po 25MB albo i czasem więcej? Można zmienić gdzieś to ograniczenie? Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez GarryMoveOut
mrosi Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dnia 2.04.2016 o 15:40, GarryMoveOut napisał: Ostatnio chciałem wysłać maila z kilkoma zdjęciami przy użyciu aplikacji pocztowej MIUI. Jak chciałem dołączyć 5 zdjęć (~18,4 MB) wyskoczyło mi powiadomienie że przekroczono limit załącznika 15MB. Sprawdzałem czy może to wina dlatego że chcę wysłać wiadomość z konta Gmail, ale w przypadku innych kont pocztowych też jest ograniczenie 15MB. Dlaczego jest ograniczenie tylko do 15MB popularne konta mają po 25MB albo i czasem więcej? Można zmienić gdzieś to ograniczenie? MIUI nie ma konta pocztowego. Ma jedynie klienta poczty. Dlatego też, limit dotyczy konta, a nie MIUI. Z reguły konta pocztowe bezpłatne mają limitowaną ilość danych przesyłanych wraz z wiadomością. Jeśli nie chcesz limitu, musisz kupić pełnopłatną usługę konta pocztowego.
marceleqs Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 To dziwne, widocznie są ograniczenia programu. Ja zainstalowałem BlueMail i mam tu z 5 skonsolidowanych kont pocztowych i działa to całkiem dobrze. Wielkość załącznika jest też pewnie zależna od domeny. Dla WP jest to chyba 100MB ale inne wiem ze maja mniej. Wysyłalem już wiele zdjęć ma raz, rozmiar ok 40MB i szło to... Poza tym, u mnie przed wysłaniem pyta czy chce wysłać zdjęcia jako oryginały czy pomniejszone (kilka opcji) więc nie trzeba wysyłać zaraz 13MPix zdjęć jeśli szczegóły nie są tak drastycznie ważne..
GarryMoveOut Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 MIUI nie ma konta pocztowego. Ma jedynie klienta poczty. Dlatego też, limit dotyczy konta, a nie MIUI. Z reguły konta pocztowe bezpłatne mają limitowaną ilość danych przesyłanych wraz z wiadomością. Jeśli nie chcesz limitu, musisz kupić pełnopłatną usługę konta pocztowego. Wiem że nie ma poczty, chodzi mi o aplikacje pocztową MIUI jak napisałem. To że mają limit to też wiem i też to napisałem Wiem że są jeszcze inne aplikacje do poczty. Ale większość z nich już testowałem i miuiowska najlepiej mi pasowała. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi