dymlo Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Cześć, mam do Was wielką prośbę o pomoc w rozwiązaniu niniejszego problemu: Niedawno pojawił się u mnie taki problem jak opisywany w tym wątku: Niestety, gdy próbowałem wejść do aplikacji Pobrane, jak radził Acid, dostawałem błąd android.process.... i wracało mnie na główny ekran. Jednym ze sposobów w jaki próbowałem rozwiązać ów problem, było przywrócenie ustawień fabrycznych i to był błąd. Teraz, po przywróceniu ustawień fabrycznych wita mnie wstępna konfiguracja, gdy dochodzę to etapu kiedy mam wybrać motyw dostaję android.process.media został zatrzymany i aplikacja Pobieranie została zatrzymana. Nie mogę przejść dalej, wiszę cały czas na tym kroku. Mam pomysł, aby wrzucić na telefon system jako update.zip i zainstalować go z recovery, ale gdy próbuję podłączyć telefon do komputera dostaję android.process.media... i nie mogę się dostać do pamięci wewnętrznej. Pomyślałem, że może przes fastboot da się jakoś skopiować system do pamięci wewnętrznej telefonu? Może ktoś z Was wie jak to zrobić? albo ma inny pomysł jak rozwiązać mój problem? Bardzo Was proszę o pomoc, będę ogromnie wdzięczny za każdą wskazówkę. Pozdrawiam!
lg4xhd Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) z jakim telefonem walczysz ? leo czy virgo ? (note pro czy note) ? Jaka wersja miui ? Edytowane 31 Marca 2016 przez lg4xhd
dymlo Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 Walczę ze zwykłym note. Miui v7, 5.x.x. Niestety nie pamiętam dokładnie całej nazwy kodowej, a teraz chyba nie jestem w stanie jej sprawdzić?
lg4xhd Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Na początek wejdź w MI Recovery i zrób Wipe All Data oraz Cache. (usunie to wszystkie aplikacje i dane, zdjęcia itp. oraz ustawienia z telefonu - będzie czysty jak po wyjęciu z pudełka) Może to pomoże go postawić na nogi. Jeżeli nie to pozostaje wgranie romu chińskiego metodą miflash a następnie miuipolska. Wiesz jak się wgrywa rom metodą miflash w trybie fastboot? Edytowane 31 Marca 2016 przez lg4xhd
dymlo Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 Znalazłem poradnik jak to zrobić. Jest jakaś szansa, żeby rozwiązać ten problem bez usuwania danych z telefonu?
lg4xhd Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) to nie rób wipe all data, tylko samo wipe data. Usunie to tylko zainstalowane aplikacje i dane np. kontakty, sms (tak jakbyś przywracał do ustawień fabrycznych), pliki z pamięci wewn. takie jak zdjęcia itp.powinno zostawić w spokoju. Rozumiem, że posiadasz MI-RECOVERY ? Ewentualnie (jak masz komputer przygotowany do pracy z adb/fastboot), jakbyś chciał tylko odzyskać dane z telefonu (z pamięci wewnętrznej) - to uruchom(nie instalując) na telefonie odpowiednią wersję dla niego TWRP z poziomu trybu fastboot. komendą: fastboot boot TUTAJ_POBRANY_PLIK_TWRP_POD_MINOTE.img TWRP pobierzez stąd: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 w środku masz ten plik IMG. Gdybyś w razie wgrywał za pomocą miflash, to w żadnym wpadku nie wybieraj "flash_all" bo to usuwa kompletnie wszystko. To już jest ostateczność jak nic nie pomoże. musisz wybrać "flash except data storage" (nie powinno usunąć nic, wgra tylko chiński system) lub "flash_except_storage" (usunie dane aplikacji, ale z pamięci wewn. plików nie powinno). Powinien wtedy telefon pojawić się w systemie windows jako pamięć wewnętrzna. Oczywiście robisz to na własną odpowiedzialność Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez lg4xhd
Rekomendowane odpowiedzi