Skocz do zawartości

Telefon stoi na początkowej konfiguracji przez android process.media

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam do Was wielką prośbę o pomoc w rozwiązaniu niniejszego problemu:

Niedawno pojawił się u mnie taki problem jak opisywany w tym wątku: 

Niestety, gdy próbowałem wejść do aplikacji Pobrane, jak radził Acid, dostawałem błąd android.process.... i wracało mnie na główny ekran. 

Jednym ze sposobów w jaki próbowałem rozwiązać ów problem, było przywrócenie ustawień fabrycznych i to był błąd. Teraz, po przywróceniu ustawień fabrycznych wita mnie wstępna konfiguracja, gdy dochodzę to etapu kiedy mam wybrać motyw dostaję android.process.media został zatrzymany i aplikacja Pobieranie została zatrzymana. Nie mogę przejść dalej, wiszę cały czas na tym kroku.

Mam pomysł, aby wrzucić na telefon system jako update.zip i zainstalować go z recovery, ale gdy próbuję podłączyć telefon do komputera dostaję android.process.media... i nie mogę się dostać do pamięci wewnętrznej. 

Pomyślałem, że może przes fastboot da się jakoś skopiować system do pamięci wewnętrznej telefonu?

Może ktoś z Was wie jak to zrobić? albo ma inny pomysł jak rozwiązać mój problem?

Bardzo Was proszę o pomoc, będę ogromnie wdzięczny za każdą wskazówkę.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Walczę ze zwykłym note.

Miui v7, 5.x.x. Niestety nie pamiętam dokładnie całej nazwy kodowej, a teraz chyba nie jestem w stanie jej sprawdzić?

Opublikowano (edytowane)

Na początek wejdź w MI Recovery i zrób Wipe All Data oraz Cache. (usunie to wszystkie aplikacje i dane, zdjęcia itp. oraz ustawienia z telefonu - będzie czysty jak po wyjęciu z pudełka)

Może to pomoże go postawić na nogi.
Jeżeli nie to pozostaje wgranie romu chińskiego metodą miflash a następnie miuipolska.

Wiesz jak się wgrywa rom metodą miflash w trybie fastboot?

Edytowane przez lg4xhd
Opublikowano (edytowane)

to nie rób wipe all data, tylko samo wipe data. Usunie to tylko zainstalowane aplikacje i dane np. kontakty, sms (tak jakbyś przywracał do ustawień fabrycznych), pliki z pamięci wewn. takie jak zdjęcia itp.powinno zostawić w spokoju.

Rozumiem, że posiadasz MI-RECOVERY ?

Ewentualnie (jak masz komputer przygotowany do pracy z adb/fastboot), jakbyś chciał tylko odzyskać dane z telefonu (z pamięci wewnętrznej) - to uruchom(nie instalując) na telefonie odpowiednią wersję dla niego TWRP z poziomu trybu fastboot.
komendą:

fastboot boot TUTAJ_POBRANY_PLIK_TWRP_POD_MINOTE.img

TWRP pobierzez stąd: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 
w środku masz ten plik IMG.

Gdybyś w razie wgrywał za pomocą miflash, to w żadnym wpadku nie wybieraj "flash_all" bo to usuwa kompletnie wszystko. To już jest ostateczność jak nic nie pomoże.

musisz wybrać "flash except data storage" (nie powinno usunąć nic, wgra tylko chiński system)

lub

"flash_except_storage" (usunie dane aplikacji, ale z pamięci wewn. plików nie powinno).

Powinien wtedy telefon pojawić się w systemie windows jako pamięć wewnętrzna.

Oczywiście robisz to na własną odpowiedzialność :)

Edytowane przez lg4xhd
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...