Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 

Telefon zaczął się co minutę resetować. - wyświetlał się ekran startowy z MIUI Polska - po chwili, około 1 minucie włącza się telefon. Podziała z minutę i znowu to samo. 

W trakcie tej włączonej minuty próbowałem:

Przywrócić ustawienia fabryczne przez ustawienia>kasowanie danych  -  kręcące się kółeczko przez około godzinę - potem długo przytrzymałem przycisk start i reset - dalej było to samo

Zaktualizować MIUI do najnowszej wesji przez program aktualizacje z zip -  kręcące się kółeczko przez około godzinę - potem długo przytrzymałem przycisk start i reset - dalej było to samo

Uruchomić w trybie recovery przez program aktualizacje - podświetlony napis android przez około godzinę - potem długo przytrzymałem przycisk start i reset - dalej było to samo

Mam jeszcze jakieś opcje?  MIUI 5.12.10,  Android 4.4 HM 2LTE CMCC

Opublikowano
11 minut temu, Nezumi napisał:

Próowałeś wejść do recovery normalnie? Nie przez apke?

Czyli jak i gdzie? Próbowałem uruchom w recovery w aplikacji aktualizacje i przywróć ustawienia fabryczne w ustawieniach telefonu. 

Opublikowano

Power + Vol+ powinno się otworzyć menu serwisowe lub recovery, dokładnie nie pamiętam, z menu serwisowego bez problemu do recovery wejdziesz. Jeżeli w recovery też będzie się restartować to problem jest już hard'u.

Opublikowano
38 minut temu, Nezumi napisał:

Power + Vol+ powinno się otworzyć menu serwisowe lub recovery, dokładnie nie pamiętam, z menu serwisowego bez problemu do recovery wejdziesz. Jeżeli w recovery też będzie się restartować to problem jest już hard'u.

O, spoko udało się. Zainstalowała się najnowsza wersja MIUI, dzięki. Ale teraz nie działa mi większość aplikacji - Działa FB i Messenger, sms i telefon bardzo wolno. Reszta kiedy włączam pokazuje się ekran startowy potem się zawiesza, następnie wyskakuje komunikat, że app nie odpowiada i czy ją zamknąć. Czyli w sumie to co było wcześniej podczas tej minuty włączonego telefonu - tyle że teraz się nie resetuje co 1 min. ;/

Jakaś rada ;)? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Nezumi napisał:

Wipe cache (z poziomu recovery), jak nie pomoże, wipe all data (wtedy sobie pozapisuj wszystko co potrzebne na PC/Chmure).

Niestety kiedy próbuje włączyć recovery z poziomu aplikacji telefon wyświetla czarny ekran i kręci kółka, natomiast kiedy uruchamiam recovery przez power + vol+ dostępne są opcje:

PCBA Test

MMI Test, Audio Test, MMI2 test, Sub Board Test,

Hardware Info, fastboot, 

Recovery - teraz kiedy wciskam zawiesza się na ekrenie "Teamwin" ze strzałkami. ;/

Download, Power Off

Co za dzień ;/ Wiesz co teraz? 
Dzięki. 

Opublikowano
14 minut temu, Nezumi napisał:

wejdź w Power + Vol+ + Vol-, czyli naciśnij wszystkie 3, powinno wejść TWRP.

TeamWin Recowery project 3.0.0-0 zacina się na tym ekranie chyba że 10 minut czekania to za krótko.

Opublikowano

Oko. Dzięki wielkie za pomoc! Zaniosę go do serwisu bo akurat mam w miarę nie daleko od pracy. 

Wyjęcie karty i baterii spowodowało odblokowanie TWRP i wipe zadziałał. Ekstra dzięki raz jeszcze 100 zł w kieszeni ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...