kyokushin Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Witam. Mam problem z długim ładowaniem telefonu. Czytałem wiele podobnych tematów, ale nie znalazłem odpowiedzi. Telefon ładuje się 8h ! Mysłałem, że po kilku cyklach się ustabilizuje bateria, niestety się to nei stało. Wg aplikacji Ampere natężenie jest bliskie 2A. Mam zaisntalowany czysty dev. Czy ktoś coś może pomóc. P.S. próbowałem ładowarek od LG, próbowałem zmieniać kabel, ale bez zmian.
wensz Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 W moim też coś jest nie tak . teraz podłączony do ładowarki telefon się rozładowuje. Oryginalnej. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Winiu89 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Witam. Mam problem z długim ładowaniem telefonu. Czytałem wiele podobnych tematów, ale nie znalazłem odpowiedzi. Telefon ładuje się 8h ! Mysłałem, że po kilku cyklach się ustabilizuje bateria, niestety się to nei stało. Wg aplikacji Ampere natężenie jest bliskie 2A. Mam zaisntalowany czysty dev. Czy ktoś coś może pomóc. P.S. próbowałem ładowarek od LG, próbowałem zmieniać kabel, ale bez zmian. Być może uszkodzona ładowarka (układ w środku w telefonie a nie zasilacz) Wysłane z mojego Mi-4c
kyokushin Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Witam ponownie. Wysłałem zapytanie bezpośrednio do Xiaomi . Taka o to otrzymałem odpowiedź Cytat Hi Sir/Madam, Thank you for your support and attention towards XiaoMi. Thank you for letting us know of this information, Please do use the original USB cable for the charging check. Kindly change to another adapter or with computer for check please Thank you for the information update with us kindly Kindly dial *#*#64663#*#* to calibrate the battery function if it is working well.Please change another power supply/source and plug in the phone, see if it's helpful.Please charge the phone at least 30 minutes and see whether it's working. We appreciate your understanding and cooperation. If you have any further question, please feel free to contact us. May you experience a lifetime of love, happiness and joy! Best regards, Linsey A teraz się do czegoś przyznam. Piszę w imieniu znajomej, z która mam kontakt jedynie telefoniczny i niestety nie jestem w stanie wziąc telefonu do reki i sprawdzić w/w sposobu. Poprosiłem by to zrobiła i dotarła do statusu batterii gdzie mogła kliknąć OK albo ERROR, podczas klikniecia OK nic się nie działo, natomiast przy kliknięciu Error wyskakuje FAIL. Czy ktoś może sprawdzic ten kod *#*#64663#*#* i odpowiedzieć mi czy znajduje się tam gdzies kalibracja baterii lub cokolwiek innego związanego z baterią lub prostu orientuje sie w temacie tego kodu i może pomóć? Z góry dziękuję. Pozdrawiam
iborkim Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Nie znalazłem tam kalibracji jest tylko Baterry capacity i pokazuje tu temperature oraz poziom naładowania. Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka
kyokushin Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Witam. kupilem telefon na xiomiforsale.com. Czy jak odblokuje bootloader i zainstaluje MIUI Polska to strace gwarancję? Wg tego co czytałem tutaj na forum to nie, pisząc do nich okazało się że nie odpowiadają za to. Myslałem, że może Miui Polska wpłynie w pozytywny sposób na baterię i teraz mam dylemat. Co sądzicie? Co byście zrobili na moim miejscu? Dziekuje za odp
situ Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Przecież możesz zainstalowac Miui Polska na zablokowanym bootladerze.
kyokushin Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 czyli instalacja przy zablooknwaym bootloaderze nie spowoduje utraty gwarancji ?
Rekomendowane odpowiedzi