Maly_Szu Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Witam. Może mi ktoś pomoże: aplikacja NoRoot Firewall (polecana m. in. na xda-developers) blokuje mi cały ruch. Klikam "Uruchom", aplikacja tworzy połączenie coś a'la VPN (w ten sposób działa bez roota) i zgodnie ze zdefiniowanymi regułami filtruje ruch. Niestety u mnie cały ruch blokuje i internetu nie ma w ogóle. Pomimo, że wszystko co związane z usługami Google, Androidem, Xiaomi itp. mam zezwolone (na próbę) to i tak nie działa internet. Jak to ogarnąć? W logach widać pakiety, ale nic nie działa (internet, sklep Google). Jeżeli zajdzie potrzeba mogę wypisać dokładnie co ustawiłem w regułach. Edytowane 13 Marca 2016 przez Maly_Szu
Marvinka Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 20 minut temu, Maly_Szu napisał: W logach widać pakiety, ale nic nie działa (internet, sklep Google). Jeżeli zajdzie potrzeba mogę wypisać dokładnie co ustawiłem w regułach. A taka sprawa, czy tobie blokuje Internety po protokole komórkowym, FiFi, czy obu?
Maly_Szu Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Niestety i po wi-fi i po GSM. Zezwoliłem teraz na wszystko co się dało i nadal nie działa. Może kłóci się z ustawieniami wbudowanego Firewalla? Mam włączone pokazywanie transmisji na górnej belce i co jakiś czas pokazuje, że coś wysyłą (np. 0,13 kB/s) ale nie wiem czy naprawdę wysyła bo strony nie działają, sklep Google nie działa. Jeżeli wejdę w Monitor danych -> Szczegóły użycia danych -> Systemowe, to pod pozycją internet mam wysłane dzisiaj 343 KB (3G). Czyli jakby coś idzie. Więc Może coś z DNSami? Edycja: Działa! Trop był właściwy - wcześniej zablokowałem aplikacji NoRoot Firewall dostęp do neta we wbudowanym firwallu Edytowane 13 Marca 2016 przez Maly_Szu
mrosi Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi