Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Xiaomi REDMI 3

Hej, co trzeba doinstalować albo co zrobic zeby dzialalo wyszukiwanie glosowe google? po kliknieciu na ikonie mikrofonu na klaiwaturze google nic sie nie dzieje,
keidy klikam na widzecie wyszukiwania [nova launcher] pojawia sie komunikat, "Aplikacja nie jest zainstalowana".

Mam rom 7.1.3.0 EU multilang

Edytowane przez zourv
Opublikowano (edytowane)

Okej problem rozwiązany, trochę dziwne ze klawiatura Google wymaga zmiany jednego ustawienia a inne klawiatury (np Swiftkey) tego nie wymagają.

Trzeba zainstalować aplikacje "Google",
i potem wejść w: Ustawienia -> Urządzenie -> Język i klawiatura -> Obecna klawiatura -> kliknąć przycisk na dole "Wybierz klawiatury" i zaznaczyć "Pisanie głosowe Google".

Bez włączenia tej opcji (pomimo tego ze w ustawieniach Google i wszędzie indziej  wyszukiwanie głosowe jest aktywowane) Google keyboard nie będzie reagował na klikanie na przycisku mikrofonu.

Edytowane przez zourv
  • Like 1
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 10.03.2016 o 19:37, zourv napisał:

Okej problem rozwiązany, trochę dziwne ze klawiatura Google wymaga zmiany jednego ustawienia a inne klawiatury (np Swiftkey) tego nie wymagają.

Trzeba zainstalować aplikacje "Google",
i potem wejść w: Ustawienia -> Urządzenie -> Język i klawiatura -> Obecna klawiatura -> kliknąć przycisk na dole "Wybierz klawiatury" i zaznaczyć "Pisanie głosowe Google".

Bez włączenia tej opcji (pomimo tego ze w ustawieniach Google i wszędzie indziej  wyszukiwanie głosowe jest aktywowane) Google keyboard nie będzie reagował na klikanie na przycisku mikrofonu.

Zrobiłem jak wyżej i dalej u mnie kliknięcie w mikrofon powoduje wyświetlenie komunikatu "Aplikacja nie jest zainstalowana".

Jakieś pomysły?

Edytowane przez Gravis
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...