Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Interesuje mnie zakup Redmi Note 3, a ten sprzedawca od wczoraj wystawia RN3 w dobrej cenie i z 2-letnią gwarancją.

http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-gold-32gb-gw24m-kurier24h-i6037915905.html

Mailowo poinformował, że wgrany soft to miuipolska (choć wcześniej przez telefon powiedział żonie, że "producent wgrywa jęz. polski"), a serwis na terenie Polski (2 lata).
Czy ktoś miał do czynienia z tym sprzedawcą? Czy jeszcze zwrócić na coś uwagę?

P.S. Przy drugim mailu wyszło, że soft to jednak nie jest miupolska...

Edytowane przez cez4r
dodany link
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupilem Redmi 3. Zakup w poniedzialek. Tel u mnie we wtorek. Wersja oprogramowania Global- do zmiany. 10 min roboty wg poradnika z forum i xiaomi.eu smiga.

Opublikowano (edytowane)

Opinie na allegro mają całkiem dobre. Na 2537 pozytywów tylko 4 neutralne i 3 negatywy. Niestety komentarze na allegro nie koniecznie muszą pokazywać podejście sprzedawcy do kwestii reklamacji bo są wystawiane po sprzedaży. To konto na allegro mają od 08.02.2013. Przy czym sprzedaje spółka z o.o. (jakby nie było spółkę z o.o. można bardzo łatwo zwinąć i za nic nie odpowiadać) wpisana do KRS 2015-12-03. Nie mają swojej strony www, znaczek fejsa na aukcji odsyła do aukcji a nie na fejsa, a formularz zwrotu/reklamacji trzymają darmowej domenie dostawcy hostingu mbuty.linuxpl.info. Sprzedają też na allegro pod drugim nickiem www_telefere_pl (głównie akcesoria gsm) na inną drugą spółkę z o.o. od 07.04.2008. A tak w ogóle wygląda jakby byli pośrednikiem kolejnej firmy (hurtowni gsm) w Kielcach mieszczącej się pod adresem gdzie należy wykonywać zwroty. A co najważniejsze wystawiają siajowe faktury VAT marża. Ogólnie jak dla mnie trochę to za bardzo pokomplikowane;).

Edytowane przez Farnsworth
  • Like 1
Opublikowano

Nie wiem czy to ważne, ale faktura "marża" nie jest "pełnoprawnym" dowodem zakupu i nie daje tych samych uprawnienń co dowód zakupu. Wprost oznacza to możliwe problemy z realizacją gwarancji czy nawet zwrotów. 

• Like 1
Opublikowano

Tak istotnie jest. Mojej dziewczynie serwis Samsung odmówił przyjęcia telefonu na gwarancję na podstawie VAT-marży. Po trudach i pomocy rzecznika udało się reklamować z tytułu rękojmi u sprzedawcy.

(Odnosi się to do do innego sprzedawcy, chodzi mi tylko o to, że VAT marża może oznaczać problemy)

• Like 1
  • Dodaj nową pozycję...