lbajon Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Witam! W opcjach aplikacji Telefon znalazłem punkt "Dzwonienie przez Internet" Po wejściu w nie istnieje możliwość skonfigurowania konta SIP. Po ustawieniu parametrów swojego konta na halonet.pl mam możliwość odbierania połączeń SIP, nie widzę jednak jak mógłbym przez to konto wykonywać połączenia. W dialerze nie widzę takiej opcji. Czy wiecie może jak to zrobić? Czy w obecnej wersji MIUI można tylko odbierać połączenia a do wykonywania połączeń nadal potrzebuję CSipSimple lub analogicznej aplikacji? Pozdrawiam, Lbajon
Bogas Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Celowałbym w ustawienie czy masz dzwonić przez WiFi czy zawsze nawet z pakietu danych. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
lbajon Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Opublikowano 9 Marca 2016 21 godzin temu, Bogas napisał: Celowałbym w ustawienie czy masz dzwonić przez WiFi czy zawsze nawet z pakietu danych. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka tak, to znalazłem, dziękuję. Chodziło mi raczej o to jak mam zadzwonić przez SIP, bo nawet przy powyższym ustawieniu wygląda jakby dzwonił przez GSM nie SIP.
Marcin.M Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 Po pierwsze musisz mieć konto u któregos z operatorów VoIP, logujesz się nazwą i hasłem, potem możesz dzwonić ale przy ustawieniu tylko internetowe nr musi wyglądać następująco : xxxxxxxxx@serwer Gdzie xxx xxx xxx to nr telefonu a serwer to adres serwera sip inny dla każdego operatora. Analogicznie Gdy dasz wszystkie połączenia to będzie domyślnie dzwonic z konta VoIP XRN2 by Tapatalk 1
Apap Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Również proszę o pomoc... Mam ustawione jak wyżej i mogę tylko odbierać połączenia przychodzące na numer internetowy... W szczegółach konta SIP nazwa hasło serwer właczone Ustaw jako podstawowe(używane do połączeń wychodzących) daje zapisz i sam to wyłącza. Próbowałem zmian w ustawieniach opcjonalnych ale się na tym nie znam i nic to nie dało... Dnia 9.03.2016o11:00, Marcin.M napisał: Po pierwsze musisz mieć konto u któregos z operatorów VoIP, logujesz się nazwą i hasłem, potem możesz dzwonić ale przy ustawieniu tylko internetowe nr musi wyglądać następująco : xxxxxxxxx@serwer Gdzie xxx xxx xxx to nr telefonu a serwer to adres serwera sip inny dla każdego operatora. Analogicznie Gdy dasz wszystkie połączenia to będzie domyślnie dzwonic z konta VoIP XRN2 by Tapatalk Wyświetla mi cały czas konto SIP odbieranie połączeń... Przepraszam za powielanie
Marcin.M Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 jakiego masz operatora voip? u mnie na IPcall działa
Kobuki Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Mam ten sam problem. Wszystko konfigurowałem, ale nie wiem, jak wywołać połączenie przez voip, bo przy dzwonieniu lub wpisaniu numeru do książki telefonicznej jest dostępna tylko klawiatura numeryczna, nie można wpisać numer w formacie xxxxxxxxx@serwer.
Rekomendowane odpowiedzi