Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przed chwilą właśnie spadł mi telefon. Z niewielkiej wysokości z 10-15 cm, niewiele ale pacnął na ekran. 

Wziąłem go i właśnie słysze jak coś puka lekko na górze gdy go popukam z tyłu albo nim potrzęse...

Co to może być? Wydaje mi się, że raczej tak wcześniej nie było...

Coś się chyba oderwało podczas upadku, ale nie wiem co. Co się znajduje na górze mi4?

Sprawdziłem i wydaje mi się że wszystko działa, mikrofon, obie kamery, czujnik, nie wiem co tam jeszcze się znajduję.

Jest ktoś kto rozkręcał mi4 i wie co tam jest i co mogło odpaść?

Nie będę rozkręcał telefonu bo stracę gwarancję, ale niemiłosiernie mnie to denerwuje, nie lubie jak coś mi puka stuka nie dobrze leży. Na gwarancję też raczej nie będę wysyłał przez takie coś telefonu żeby stracić go na miesiąc... 

Opublikowano

wibracje działają, aparat też działa i z przodu i z tyłu.

Mówicie że aparat tak stuka? U was też tak jest? Być może było tak od nowości i nie zwróciłem uwagi aczkolwiek nie sądzę żeby tak było

Opublikowano

Kwestia jak mocno Ci to stuka.

Ale to normalne zachowanie, nie tylko w Xiaomi. Mi też cicho cyka jak trzęsę telefonem.

Działa Ci wszystko, to chyba nie ma co rozkminiać

MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers

Opublikowano

No i przestał działać przycisk podglasniania. Znaczy się działa ale ciężko. Jak odblokowanie działa w taki sposób że czuć jak jak się przyciska, klika, a podglasniania gdyby nie było ikonki podglasniania to nawet bym nie wiedział że przycisk się klika. Zauważyłem że jest też on jakby bardziej włożony niż przycisk blokady. 

Spróbuję dziś jak wrócę do domu może wyciągnąć go penseta ale nie wiem czy coś to da. 

Nie wiem czy to związane z tym upadkiem i cykaniem czy też nie, ale stało się to dziś rano bez żadnego powodu, wziąłem dziś rano telefon i już tak było. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...