Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zacząłem swoją przygodę z Xiaomi Redmi 2, to mój pierwszy kontakt z chińskim gigantem, więc nie do końca wiem co i jak.

Nie mam żadnych powiadomień na temat jakichkolwiek aktualizacji MIUI. Nie wiem czy tak ma być, a aktualizacje trzeba sprawdzać na stronie MIUI czy można to robić bezpośrednio ze smartfona (wyskakuje powiadomienie o dostępności aktualizacji, pobiera ją i instaluje - jak np. w Xperiach). To nie jest podróba (sprawdzałem), ogólnie smartfon pochodzi od TECHNOS, więc MIUI Polska jest zainstalowane, w informacjach o telefonie jest napisane, że to wersja 5.12.17 (smartfon opuścił ich sklep w styczniu). Wyczytałem, że aktualizacje wychodzą co piątek. RN2 mam od środy, dziś sobota, a wczoraj nic nie wyskoczyło w stylu "dostępna nowa aktualizacja". To normalne?

PS. Dręczy mnie jeszcze systemowa aplikacja do przeglądania internetu: gdy wejdę na facebooka i chcę komuś odpisać w prywatnej wiadomości to klawiatura zasłania pole do pisania, przez co nie widzę, co piszę. Czy któraś aktualizacja już to naprawiła?

Edytowane przez Bartek1906
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek1906 napisał:

Witam, zacząłem swoją przygodę z Xiaomi Redmi 2, to mój pierwszy kontakt z chińskim gigantem, więc nie do końca wiem co i jak.

MIUI Polska nie ma aktualizacji OTA, pobierasz plik wrzucasz na telefon i aktualizujesz przez "Aktualizacje" z pliku zip

• Like 1
  • d3tr0 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...