lukis2 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Witam, Po zakupie zrobiłem od razu update MIUI do 7.1.18.0 i mam problemy z zasięgiem. Telefon bez przyczyny traci zasięg w miejscach gdzie do tej pory nigdy z zasięgiem problemu nie miałem. Dotyczy to także WiFi, ostatnio dostałem wiadomości na whatsapp z 2h opóźnieniem a telefon leżał koło mnie i na pewno nie jest to problem związany z siecią WiFi tylko z telefonem. Pytanie czy można zrobić downgrade MIUI do poprzedniej wersji bo czytałem, że w tej wersji oprogramowania właśnie takie problemy występują? Pozdrawiam Edytowane 5 Marca 2016 przez lukis2
witeX Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Zmień preferowana sieć na 3g bo zapewne masz ustawione LTE Sent from XRMN 3 Pro
lukis2 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Jest to jakieś rozwiązanie i może pomoże, ale w poprzednim telefonie też miałem preferowane LTE i takiego problemu nie było. Nie rozwiązuje to także problemu z WiFi
xylaxos Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Nie wiem czy dobrze zrozumialem twoj problem Sprawdz czy w ustawieniach kart sim masz ustawione i wybrane te z ktorych korzystasz tzn dzwonienie i interet czy aby niema napisu ze nie wybrane.Sprawdz w ustawieniach synchronizacje czy nie masz zaznaczone aby synchronizowal tylko przez wifi.Z jaka wersja kupiles?Pomijam fakt ze masz karte sim nieprzystosowana do LTE(starsze karty nie obsluguja 4g).Najbardziej zwroc uwage na te ustawienie kart sim.Jak jest jak napisalem to wloz druga karte i zmien te ustawienie.U mnie cos podobnego bylo z tym zasiegiem a teraz hula. Edytowane 5 Marca 2016 przez xylaxos
Rekomendowane odpowiedzi