matiiiim Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Witam, poszukuje dobrego następcy dla G2 F320 ponieważ już z nim nie wytrzymuje. Nigdy więcej refubrykowanych telefonów. Mój wybór padł na Xiaomi Redmi Note 2, w przyszłości mam zamiar nabyć ceramiczną wersje mi5 i chce teraz coś kupić by się zapoznać z MIUI. Mój budżet to 135 dolarów, w tej cenie chyba lepszego wyboru nie ma. Chociaż zastanawiam się jeszcze nad Redmi 3 bo mieści się w tej cenie. I mam pytanie, telefon się dla mnie sprawdzi? Nie zawiedzie mnie jakość muzyki i aparat w porównaniu do G2?
0 Nezumi Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 W tej cenie... ciężko być zawiedzionym .
0 tpawel Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Ale w aparacie i czasie pracy na baterii jednak mozesz byc zawiedziony. Jesli chodzi o muzyke tez nie jest zle,ale rewelacji nie oczekuj Wyslane z G7 przez Tapatalk
0 Nezumi Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 No nie jest to flagowy produkt, ale za cenę ~120$ nie wymagajmy cudów ! Baterią raczej zawiedziony w Redmi 3 nie będzie, aparat jest OK, muzyka nie wiem, ale raczej jest... normalnie? Nie ma tutaj jakichś DAC'ów, czy innych "polepszaczy".
0 tpawel Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Sorry,ja pisalem o redmi note2. Wiadomo ze bateria w redmi3 miażdży praktycznie 99% innych modeli. Aparat pomimo ze nie jest sony, ani nawet OV robi fajne foty. Wyslane z G7 przez Tapatalk
0 matiiiim Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Opublikowano 4 Marca 2016 W koreańskim refabrykowanym G2 w domu mam problem z łapaniem 3G a o dziwo na LTE mam pełny zasięg. Co do baterii to ledwo starcza na pół dnia, na LTE leci praktycznie procent co 5 sekund. Myślę że z viperem na jakość muzyki na pistonach 3 nie powinienem narzekać. Myślałem też nad Redmi Note 3 ale chyba lepiej już odłożyć tę kasę na mi5 które nie wiadomo kiedy będzie w sprzedaży w ceramicznej wersji
0 tpawel Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Hmm refubrished. To zmienia postac rzeczy. Co do zasiegu 3g w twoim telefonie pewnie nie masz umts900, a zasieg lte1800 jest lepszy bo ma lepszą propagacje fal niz umts2100. Sila nadawania tez robi swoje zapewne. Mi5 mysle ze jak ktos naprawe musi kase odkladac to jednak teraz jeszcze nie warto go kupic. Spory podatek od nowosci jest zawarty w cenie Wyslane z G7 przez Tapatalk
0 matiiiim Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 No niestety studencie życie kosztuje,a mi5 wywarł na mnie spore wrażenie i myślę że kiedyś go zdobędę. A co do sygnału 3G masz racje bo brakuje umts900. Nie było by problemu jeśli w Polsce były by połączania voLTE. Chociaż jak już pisałem jak włączy się transmisje przez LTE bateria leci w oczach
0 matiiiim Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) chyba dołożę by później nie żałować, każdy właśnie chwali tą baterie wiec chyba się skusze Edit: Ale Redmi Note 3 nie ma rozszerzalnej pamięci, wariant 32GB już jest poza moim zasięgiem :/ Edytowane 5 Marca 2016 przez matiiiim
0 enesas Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 @up Redmi 3 nie Note. Zwykły redmi 3 ma baterie 4100mAh i możliwość dołożenia pamięci (micro sd). Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
0 tpawel Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Tym volte to bym sie tak nie podniecal. U naszych zachodnich sąsiadow dziala tylko na brandowanych przez operatora telefonach. Uwazam ze juz hd voice w Polsce daje fajnă jakosc rozmow. Wyslane z G7 przez Tapatalk
0 matiiiim Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 A HD Voice chyba działa tylko jak dzwonimy z orange do orange np. Troche obawiam się wydajności w Redmi 3 i że Redmi Note 2 lepiej się sprawdzi
0 tpawel Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 Juz dziala hd voice miedzy sieciami od niedawna. Wyslane z G7 przez Tapatalk Bede mial za pare dni redmi 3 to porownam Ci go do redmi note2 ktorego kiedys mialem. Na antutu nie patrz. Dla mnie bardziej miarodajny jest geekbench
0 1abc Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 Ja osobiscie G2 zmienilem na mi4c i nie zaluje. Aparat porownywalny a nawet lepszy w mi4c, jakosc wykonania plus na xiaomi oraz jakos dzwieku na sluchawkach
0 matiiiim Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Opublikowano 6 Marca 2016 Z chęcią poczekam na porównanie, snapdragon pewnie lepiej się sprawdzi niż mediatek. Xiaomi mi4c tez poza moim zasięgiem, mam dość tego LG więc pewnie w ciągu najbliższego tygodnia będę zamawiał
Pytanie
matiiiim
Witam, poszukuje dobrego następcy dla G2 F320 ponieważ już z nim nie wytrzymuje. Nigdy więcej refubrykowanych telefonów.
Mój wybór padł na Xiaomi Redmi Note 2, w przyszłości mam zamiar nabyć ceramiczną wersje mi5 i chce teraz coś kupić by się zapoznać z MIUI.
Mój budżet to 135 dolarów, w tej cenie chyba lepszego wyboru nie ma. Chociaż zastanawiam się jeszcze nad Redmi 3 bo mieści się w tej cenie.
I mam pytanie, telefon się dla mnie sprawdzi? Nie zawiedzie mnie jakość muzyki i aparat w porównaniu do G2?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi