gajowski87

Użytkownicy
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About gajowski87

  • Rank
    Nowy
  1. Ja probowalem z każdym romem i softem zarówno przez twrp jak i fastbootem i nic to nie dawało. Znajomy sprawdzał płytę główną pod katem uszkodzeń mechanicznych ale po dwóch dniach testów stwierdził ze fizycznie nic nie jest uszkodzone. Żadne piny czy styki. Dziwi mnie jednak to ze tylko na jednym sofcie działa Wi-Fi a z tego co pamiętam fabrycznie było to miui 8 . Teraz działa tylko 7.3.7 ale problem z siecią wciąż pozostaje zagadka
  2. Tak. I tak jak pisalem, wgrywajac 7.3.7 Wi-Fi działa i nie ma sieci a na każdym innym pozostałym od global po developer ROM Wi-Fi znika i w dalszym ciągu są problemy z siecią.
  3. Witajcie. Ten problem był poruszany wielokrotnie jednak nigdzie nie znalazłem sposobu działającego dla mnie. Do rzeczy. Jakiś czas temu oddalem telefon do serwisu w celu wgrania roota. Na moje nieszczęście trafilem na nieudaczników którzy trzymali telefon dwa dni po czym oddali mi go totalnie bez systemu twierdząc ze to ja musiałem taki oddać wcześniej. Jako iz mam trochę doświadczenia z androidem poszukalem i wgralem fastbootem jakiś global ROM. I wtedy zaczęły się problemy. Wszystkie Romy które wgram powyżej 7.3.7 sprawiają ze nie mogę włączyć Wi-Fi i mam problemy z brakiem Imei. Jednak każdy ROM, nawet 7.3.7 ma błąd "brak usługi" którego nie jestem w stanie w żaden sposób naprawić. Probowalem wgrywac ten plik non hl.bin jak również manualnie flashowac cały ROM bez skutku. Kartę SIM czyta tylko na drugim slocie ale nie ma sieci. Probowalem kombinowac z radio off/on ale nie mogę tego przełączać i sam juz nie wiem co robić. Dodam ze na 7.3.7 Wi-Fi działa poprawnie . Czy znacie jakiś sposób/metodę by w pełni cieszyć się telefonem tak Wi-Fi jak i siecią? Będę wdzięczny za każda rade i odpowiedz.
  4. Witam. Mam nadzieje ze to dobry dział bo dawno nie korzystalem z tego typu forum. Jak w temacie mam problem z moim Redmi 3 (SD). Otóż mam go od kilku tygodni, włączyłem jakąś automatyczna aktualizację i telefon zawiesił się na logo Mi. Oddalem go do pobliskiego serwisu bo nie chciałem na własną rękę się bawić. Na ten moment po odebraniu telefonu ma on wygrany twrp recovery i przy próbie rebootu pisze No OS installed. Chwycilem za poradniki fastboota ADB i wszystko co z tym zwiazane. Może to wina komputera ale MiFlash działa przez sekundę i pisze ze success ale dalej nic. PC suite czy nawet próba wgrania czegokolwiek przez edl nie działa. Telefon od 3 dni lata po serwisach i każdy rozkłada ręce. Wiec forumowicze jesteście moja ostatnia deska ratunku. Dziś probowalem nawet ściągać praktycznie każdy ROM ale twrp przy rozpoczęciu flashowania się rebootuje wiec i to nic nie daje. Pracowalem w wczesniej na samsungach wiec jeśli chodzi o wiedzę nie jestem do tylu wiec sprawdzenia każda poradę i odpowiem na każde pytanie . p.s serwis który tego dokonał stwierdził ze taki telefon im dostarczylem i oni nie maja z tym nic wspólnego. Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka