Jump to content

iwanov

Użytkownicy
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by iwanov

  1. Witam, mam podobnie jak kolega, tylko PC mi wykrywa, a na ładowarce czasem nie chcę się ładować, jak podpinam do gniazda kabel, to wyświetlacz się zapala, dioda już nie, ani nie ma piorunka przy baterii, że się ładuje, ale program ampere pokazuje, że pobieram jakiś mały prąd. Jakjest wyłączony to "normalnie" się ładuje, też wolno. Może to być problem układu ładowania, czy coś innego?
  2. Mam tą aktualizacje i u mnie jeśli chodzi o mikrofon to wszystko w porządku.
  3. Witam, nabyłem 2 dni temu używanego xiaomi mi5 64gb wersja global i też ma problem z ładowaniem. Zaktualizowałem go do androida 7 i miui global 9.1.1.0(naamiei) za pomocą zip. bo nie widział ota. ale nie było problemu z zip. Na wcześniejszym android 6 i mui 8.x.x było to samo. Myślałem, że to wina kabla, który latał trochę w porcie to zakupiłem nowy, to samo. Wyczyściłem port w telefonie z syfu i nagle oba kable dobrze siedzą. Pierwszego dnia jak go posiadałem to ładował się z 6h jak nie więcej. Wczoraj go podłączyłem to nie wiem ile, bo szedłem spać, ale zauważyłem, że szybciej. Dzisiaj zaczął się pojawiać większy problem, mianowice ładuje się chwilę pod ładowarką i nagle przestaje, prąd jaki był to ok 300mA. Sprawdziłem podłączając do komputera, to ładuje się bez problemu i nie zrywa połączenia, komunikuje się również z komputerem, prąd jaki pobiera z usb laptopa to 230-400mA. Dodam, że jak dioda zgaśnie i się nie ładuje na ładowarce, jak odepnę i podepnę, to się wyświetlacz na chwile zapala, diody, ani piorunka przy baterii, że się ładuje nie ma. Pod komputerem ładuje się bez problemu, no tylko pomału. Aaaa i sprawdzałem na ładowarce jeszcze od samsunga 2A. Przechodząc do sedna, jest to wina softwerowa, czy port usb do wymiany?
  4. Witam, nabyłem 2 dni temu używanego xiaomi mi5 64gb wersja global i też ma problem z ładowaniem. Zaktualizowałem go do androida 7 i miui global 9.1.1.0(naamiei) za pomocą zip. bo nie widział ota. ale nie było problemu z zip. Na wcześniejszym android 6 i mui 8.x.x było to samo. Myślałem, że to wina kabla, który latał trochę w porcie to zakupiłem nowy, to samo. Wyczyściłem port w telefonie z syfu i nagle oba kable dobrze siedzą. Pierwszego dnia jak go posiadałem to ładował się z 6h jak nie więcej. Wczoraj go podłączyłem to nie wiem ile, bo szedłem spać, ale zauważyłem, że szybciej. Dzisiaj zaczął się pojawiać większy problem, mianowice ładuje się chwilę pod ładowarką i nagle przestaje, prąd jaki był to ok 300mA. Sprawdziłem podłączając do komputera, to ładuje się bez problemu i nie zrywa połączenia, komunikuje się również z komputerem, prąd jaki pobiera z usb laptopa to 230-400mA. Dodam, że jak dioda zgaśnie i się nie ładuje na ładowarce, jak odepnę i podepnę, to się wyświetlacz na chwile zapala, diody, ani piorunka przy baterii, że się ładuje nie ma. Pod komputerem ładuje się bez problemu, no tylko pomału. Przechodząc do sedna, jest to wina softwerowa, czy port usb do wymiany?
×
×
  • Create New...