Jump to content

koper1473

Użytkownicy
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Dodatkowe

  • Smartfon
    Redmi Note 4X

koper1473's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Postanowiłem zrobić tak jak w poradnikach oraz według kolegi "paralemptor'a". Zmieniłem również laptopa na takiego z siódemką (u siebie mam windowsa 10). Poprzez polecenie fastboot boot twrp.img włączyłem TWRP. Laptop znalazł urządzenie zainstalował sterowniki i mogłem przerzucić ROM xiaomi.eu. Oprogramowanie udało się zainstalować bez większych problemów. System się uruchomił, również TWRP się zainstalowało, bo jestem w stanie do niego wejść przez aplikacje "aktualizacja". Chciałbym jeszcze dopytać, ponieważ po instalacji ROM'u TWRP pyta o 2 rzeczy. Z tego co rozumiem to czy TWRP ma zainstalować się jako aplikacja systemowa (w takim razie do czego mi taka potrzebna?) oraz czy ma pytać o instalacje TWRP na urządzeniu. Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi. Telefon wrócił do użytku, cieszą mnie odblokowane opcje aparatu, których nie było na globalu :). Proszę odnieść się jeszcze do ostatniego akapitu odnośnie pytań TWRP po instalacji systemu. Pozdrawiam. Dziwne jest to, że telefon miał odblokowany bootloader. Był z komisu ale wyciągnięty z zafoliowanego pudełka. Dziwne co?
  2. Witam. Kilka dni temu kupiłem sobie Redmi Note 4x w komisie. Telefon był nowy z ROM'em global. Postanowiłem zainstalować najnowsze oprogramowanie ze strony miuipolska. Zażądałem pozwolenia o odblokowanie bootloader'a, kiedy zainstalowałem program od Xiaomi oraz podłączyłem swój telefon z zalogowanym kontem Xiaomi oraz debugowaniem, po kliknięciu unlock okazało się, że telefon ma odblokowany bootloader. Następnie wg FAQ chciałem zainstalować recovery i 1 krok instalacja fastboot "https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743". Po instalacji twrp wyczyściłem wipe > format data. Po reboot recovery telefon się wyłączył i przez 5min nic się nie odezwał. Postanowiłem wgrać od nowa twrp i wtedy zaznaczyłem wszystkie okienka w wipe co poskutkowało usunięciem wszystkiego z telefonu. TWRP nie odpowiada, po kombinacji "Vol+" + power na sekundę zapala się ekran z logiem mi i znika. TYLKO pierwsze uruchomienie po instalacji TWRP daje efekt jego włączenia. Fastboot włącza się normalnie. Bardzo proszę o pomoc. Jeżeli nie wyjaśniłem czegoś dość szczegółowo proszę o komentarze. P.S. Telefonu używałem przez 2 dni :/ Pozdrawiam
×
×
  • Create New...