Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów1 odpowiedź
-
0 głosów2 odpowiedzi
-
0 głosów7 odpowiedzi
-
0 głosów7 odpowiedzi
-
0 głosów3 odpowiedzi
15 pytań w tym forum
-
Problem z gubieniem zasięgu i brakiem połączeń przychodzących
Cześć wszystkim, postanowiłem założyć ten wątek, bo pierwszy raz mam taki problem, z którym nie umiem sobie sam poradzić. Posiadam dwa telefony Redmi Note 12 Turbo (pierwszy 1TB, drugi 512GB) i w obydwu występuje ten sam problem. Mianowicie w totalnie randomowych momentach nie można się na te telefony dodzwonić i w 80% przypadków nie przychodzi nawet SMS informujący o próbie połączenia. Osoba próbująca się dodzwonić czasem słyszy normalnie sygnał połączenia, czasem nawet to połączenie jest niby odebrane i leci licznik czasu, a czasem dostaje informację, że telefon jest wyłączony lub poza zasięgiem sieci. W tym samym momencie na telefonie nie ma żadnej informacji…
0 głosów9 odpowiedzi -
-
Połączenie POCO F5 Pro z monitorem.
Witam. Czy jest możliwość połączenia smartfonu z monitorem przez kabel HDMI? Na rynku jest pełno adapterów ale nie każdy jest kompatybilny z telefonem. Może ktoś miał podobny problem i wie jak mi pomóc Pozdrawiam.
0 głosów1 odpowiedź -
Brak opcji VoLTE/VoWiFi
Witam wszystkich, czy u was po aktualizacji do HyperOs też zniknęły te opcje w ustawieniach sieci? Jak można to rozwiązać?
0 głosów7 odpowiedzi -
Brak roamingu w Czechach
Po przekroczeniu granicy, nie rejestruje w sieci żadnej z kart. Jedna to Orange FLEX a druga TMobile. Roaming włączony, pakiet danych aktualny. Znalazłem informacje że to problem z modemem. Jest jakiś tutorial do zmiany (wgrania) modemu?
0 głosów2 odpowiedzi -
Agregacja pasm.
Czesc, Kupilem poco F5 w X-kom, niestety w play brak agregacji 4pasm, max agreguje 3. Wiecie moze czy moga to naprawic update, czy miuipolska wspiera 4CA? Czy lepiej zamienic na Poco F5 Pro?.
0 głosów33 odpowiedzi -
Problemy z połączeniami przychodzącymi po aktualizacji Hyperos (global)
Dzień doby. Po aktualizacji do Hyperos (global) pojawił się u mnie problem z połączeniami przychodzącymi. Osoba dzwoniąca ma sygnał zajętości lub w ogóle odrzuca połączenia. Jeszcze jakiś czas temu otrzymywałem smsy z informacją o próbie połączenia a obecnie nawet te nie przychodzą (zwykłe smsy dochodzą) Telefon przywracałem do ustawień fabrycznych - brak poprawy. Dzisiaj natomiast zauważyłem, że dopóki mam ikonę VoLte (t-mobile) to wszystko jest ok, a jak zniknie to już nie można się do mnie dodzwonić. Co ciekawe w ustawieniach nie mam opcji włączania/wyłączania VoLte. Jest mi ktoś w stanie pomóc
0 głosów7 odpowiedzi -
POCO F5 druga przestrzeń
Witam. Ostatnio przesiadłem się z Redmi na POCO F5 i mam pytanie odnośnie drugiej przestrzeni w POCO. Pytanie dotyczy przechodzenia do Drugiej przestrzeni. W Redmi jak tylko utworzyłem Drugą przestrzeń na pulpicie "Pierwszej" przestrzeni pojawiła sie ikona Przełącz, po kliknięciu której następuje przechodzenie do Drugiej przestrzeni. W POCO F5 pomimo że utworzyłem Drugą przestrzeń to w Pierszej przestrzeni na pulpicie nie pojawiła się ikona Przełącz tylko za każdym razem gdy chcę przejsc do Drugiej przestrzeni muszę wchodzić Ustawienia>Dodatkowe ustawienia>Druga przestrzeń>Druga przestrzeń. Czy to tak ma być czy coś źle zrobiłem że nie pojawiła się w ikonka Przeł…
0 głosów3 odpowiedzi -
Redmi Note 12 Turbo wyłączanie aplikacje się nie lądują
Witam mam problem z moim Redmi Note 12 Turbo telefon posiada odblokowany bootloader oraz wgrane twrp. Obecnie telefon działa na miui.eu MIUI V14.0.25.0. TMRCNXM wgrałem go przez komputer w trybie fastboot przez pierwszy dzień chodził jak marzenie wgrałem magisk wrzuciłem pliki po instalowałem swoje aplikacje było super,natomiast na drugi dzień po pracy zaczął się kłopot raz się wyłączył w stanie spoczynku myślałem że to przypadek,po jakimś czasie korzystałem z aplikacji wyszedłem z niej chciałem wejść w YouTube aplikacja pokazała ikonę ale już się nie załadowała jedynie białe tło aplikacji wyszedłem z niej uruchomiłem ponownie to samo,chciałem wejść w Chrome to samo białe…
0 głosów1 odpowiedź -
Czarny ekran.
Witam, od listopada jestem posiadaczem Poco F5 12GB + 256 GB, Wersja oprogramowania 14.0.9.0. Od pewno czasu mam problem z połączeniami telefonicznymi. Bardzo często po zakończeniu połączenia jest czarny ekran, nie można wrócić do menu, nie można nic zrobić. Czasami w tej sytuacji pomaga klikanie przycisku blokady kilkanaście razy pod rząd a czasem zostaję tylko wyłączenie telefonu. Po kilkunastu kliknięciach i powróceniu ekranu widać powłączane aplikacje, tak jakby ekran reagował ale pozostawał bez podświetlenia. Najczęściej dzieję się to gdy rozmówca szybciej sie rozłączy niż ja odsune słuchawkę od ucha. Gdy odsunę szybciej słuchawkę to telefon normalnie działa. Czy kto…
0 głosów2 odpowiedzi -
Biometria
Mam Poco F5 z Miui14 i ROM xiaomi.eu 14.0.22.0 : do tej pory wszystko było OK. Natomiast dziś rano dostałem smutny komunikat z Banku Millenium iż wyłączono mi biometrię(odcisk palucha). Odpowiedź konsultanta banku : oznacza to, że Pana telefon przestał spełniać wymogi bezpieczeństwa i na ten moment nie będzie mógł Pan korzystać z biometrii. Może to oznaczać, że posiada Pan zmodyfikowany system operacyjny, lub aplikację zmieniającą jego działanie, więc nasz mechanizm bezpieczeństwa automatycznie wyłączył biometrię. WARTO WIEDZIEĆ Jeśli nadal chce Pan korzystać z tego sposobu, niezbędnym będzie przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych. Spowoduje to usun…
0 głosów9 odpowiedzi -
Poco F5 reakcj na dotyk
Czy ktoś z Kolegów wie może gdzie w menu poco F5 znajdę wyłączenie wibracji przy dotyku ? Mam usunięty bootloader i wgrane najnowsze miui eu 14.0.23.0. I nigdzie w menu nie mogę tego znaleźć wyłączenia tej funkcji?
0 głosów3 odpowiedzi -
Dane komórkowe.
Witam. Po przejściu na v14.0.23 po każdej przeprowadzonej rozmowie mam zablokowany internet mobilny. Muszę wyłączyć i ponownie włączyć dane mobilne żeby móc korzystać z sieci. Kojarzy ktoś co może być przyczyną, jak to rozwiązać?
0 głosów0 odpowiedzi -
Agregacja LTE 4CA B1+B3+B7+B20
Witam. Czy poco F5 obsługuje agregację sieci LTE w pasmach B1+B3+B7+B20. Czy model ten posiada agregację czterech pasm 4 CA? Z tego co się dowiedziałem posiada on modem internetowy snapdragon x62 który umożliwia agregowanie czterech pasm łącznie jednocześnie. Czy ten telefon spełnia tą funkcję obecnie, ewentualnie czy spodziewana jest aktualizacja wprowadzająca agregację 4 CA. Czy po wgraniu oprogramowania nowego softu miui Polska będzie agregacja 4 CA w sieci LTE ? Co zrobić by w tym modelu działała agregacja 4CA w LTE+.? Ponadto czy takie modele jak: redmi note 12 pro 5g, poco X5 pro 5g posiadają agregację pasma LTE dla czterech pasm - …
0 głosów0 odpowiedzi -
Brak możliwości wysyłania plików.
Witam. Mam problem z wysyłaniem plików z telefonu. Po wejściu do odpowiedniego folderu i wybraniu pliku, który chcę wysłać klikam na belce "wyślij" potem zaznaczam "bluetooth" i nic sie nie dzieje, tzn. znika belka z możliwymi działaniami i powrót do listy plików. Dodam, że dzieje się tak bez względu na to, jaki sposób wysłania plików zaznaczę. Nie mam pojęcia co się dzieje, może coś przestawiłem niechcący jakąś opcję? Pomocy Mam zainstalowane najnowsze xiaomi.eu. Edit. Nie znalazłem przyczyny. Zrobiłem kopię zapasową, wgrałem na nowo system, przywróciłem kopię i wszystko gra.
0 głosów0 odpowiedzi -
Opóźnienie w rogach ekranu
Witam, zauważyłem że w dolnych rogach ekranu przytrzymanie jest wykonywane z opóźnieniem, problem jest opisany na XDA wraz z filmem wyjaśniającym. Występuje globalnie na całym systemie więc to nie jest problem w nakładce a raczej w systemie. Powiem szczerze że jest to trochę wkurzające.
0 głosów0 odpowiedzi