Viomi V2/V2 PRO
Roboty firmy Viomi serii V2
6 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 212 views
Cześć, jestem posiadaczem Robota VIOMI V2 Pro, kupiłem go jako "prawie" nowy na OLX, po 5 dniach już były z nim kłopoty, masa dziwnych błędów, od takich by go gdzieś przenośność, odsuwać, błędy czujnika klifowego, piruety jak u baletnicy. Wymieniłem koła, czujniki klifowe oraz płytę główną ( to jako ostatnie), robot w końcu żyje i sprząta. Płytę jaką udało mi się dostać to płyta z innego robota, a konkretnie z Mi Vacuum cleaner, pasuje wszytko jak należy, menu do sterowania trochę inne niż w Viomi bardziej czytelne. Kłopot to taki iż musiałem zrobić klona aplikacji Xiaomi home gdyż region pod jakim ten robot się zgłosił to Chiny, język też Chiński…
Last reply by Janus PAK, -
- 2 replies
- 1.5k views
Dzień Dobry, od tygodnia mam problem z odkurzaczem xiaomi viomi v2 pro. Odkurzacz gdy osiąga poziom naładowania ok. 20% nie wraca do bazy aby się naładować tylko się zatrzymuje i wyłącza. Do tej pory nie było takiego problemu i zazwyczaj baterii starczało do odkurzenia, a jeżeli nie to wracał do bazy. Twardy reset oraz reset sieci wifi nie pomaga. Za pare dni odkurzacz będzie użytkowany rok. Co zrobić w takiej sytuacji?
Last reply by Lukaszstg, -
- 2 replies
- 2.3k views
Witam. Mam następujący problem z moim viomi V2 pro. Otóż od paru tygodni dzieje się z nim coś takiego, że stworzy mapę i przy następnym sprzątaniu dodaje te same pomieszczenia (nakłada na starą mapę). Dodam, że nie dzieje się to za każdym razem. Przez to jeździ nie dokładnie po tej 1 mapie i nie zwraca uwagi na zastrzeżone miejsca. Spotkał się ktoś z Was z takim czymś? pozdrawiam
Last reply by seatt, -
- 8 replies
- 8.6k views
Witam, Zakupiłem Viomi V2 Pro ze sklepu geekbuying, w zestawie są trzy pojemniki, na kurz, na wodę i 2w1. Po wpięciu pojemnika na wodę, lub 2w1, plus oczywiście po wpięciu tacki mopującej , po wybraniu funkcji mopowania robot daje komunikat głosowy i w aplikacji "upewnij się, że pojemnik na wodę jest poprawnie zainstalowany". Próbowałem również w pojemniku 2w1 odpiąć filtr, ale tak również nie odpala mopowanie. Co może być nie tak? Ktoś miał podobny problem? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Piotr.
Last reply by Mikanor, -
- 1 reply
- 1.3k views
Mam od trzech tygodni Viomi V2 Pro - i mam pytanie jeśli chodzi o ten laserowy czujnik. Czy można zobaczyć jak skanuje pomieszczenie? Pytam dlatego - bo robot skanując pomieszczenie jednak dokładnie obija się o ściany pomieszczeń czy też mebli. Czy Wasze modele też tak mają ?. Czy w jakiś sposób można sprawdzić, czy rzeczywiście skanowanie odbywa się za pomocą lasera.
Last reply by ogooreck, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam! Mam ostatnimi czasy dwa problemy z moim odkurzaczem, który zaczął się zatrzymywać w trakcie pracy - najczęściej gdy wyślę go do sprzątania większej powierzchni po kilku minutach zatrzymuje się. Muszę wtedy wejść do apklikacji Xiaomi Home, kliknąć "Pause" a następnie "Start" aby wznowił działanie. Nie pamiętam czy problem dotyczy wszystkich programów (na pewno mopowania i mopowania/odkurzania) Drugi problem to mapa jaką rysuje urządzenie (zdjęcie w załączniku) ściany są krzywe i cienkie przez co nie jestem w stanie podzielić powierzchni na poszczególne strefy/pokoje Gdzie mam upatrywać problem? w Urządzeniu czy aplikacji?
Last reply by stunciak,