Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W piątek nareszcie dostałem sms od chińczyków i od razu przystąpiłem do odblokowania.

Głównie korzystałem z tego poradnika:

http://xiaomi.eu/community/threads/ultimate-guide-how-to-unlock-bootloader-root-and-flash-recovery-on-redmi-note-3.29213/

Po odblokowaniu chciałem zainstalować TWRP tak jak to jest napisane w opisie:

Cytat
  1. Boot your Phone to Fastboot Mode (Power + volume down)
  2. Connect your Phone via USB to your Computer
  3. Start a windows terminal in the directory where your patched TWRP Image and Fastboot exe is located.
  4. type "fastboot flash recovery TWRP_redminote3_patchedBySebsch1991.img"
  5. Wait for the process to finish
  6. type "fastboot reboot"
  7. After your system comes up you can reboot to Recovery mode (Power + volume up)
  8. Enjoy your fully working TWRP Recovery

Problem jest taki że po zakończeniu procesu, wchodząc w power + vol up pojawia się czarno biały obrazek nie podłączonego telefonu i tyle. Nie wchodzi TWRP. 
Proces powtarzałem 2x i nic. 

Jak w takim razie zainstalować TWRP?

Opublikowano
4 minuty temu, GeoRedfox napisał:

Użyj apki Flashify, root wymagany oczywiście

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Właśnie napisałem przecież że użyłem. Instaluje się, ale jak wyłączę telefon i włączę przyciskami to nie wchodzę w recovery :(

Opublikowano
Właśnie napisałem przecież że użyłem. Instaluje się, ale jak wyłączę telefon i włączę przyciskami to nie wchodzę w recovery

Spróbuj może TWRP 3, jest dostępne na forum, może pomoże

Opublikowano
38 minut temu, darthnorbe napisał:

Właśnie napisałem przecież że użyłem. Instaluje się, ale jak wyłączę telefon i włączę przyciskami to nie wchodzę w recovery :(

po istalacji probowales wpisywac w terminal   fastboot boot recovery.img   powinien wtedy przejsc

Opublikowano
15 minut temu, skay77 napisał:

po istalacji probowales wpisywac w terminal   fastboot boot recovery.img   powinien wtedy przejsc

fastboot reboot wpisywałem, nie przeszło, przyciskami tez nie 

Opublikowano

Ja musiałem pobrać starszą wersje flashify żeby zainstalować twrp i dobrze pomyśl jak to instalujesz ;)

Opublikowano
5 minut temu, Smigoll napisał:

Ja musiałem pobrać starszą wersje flashify żeby zainstalować twrp i dobrze pomyśl jak to instalujesz ;)

Instaluje tak jak jest w instrukcji a we flashify daję FLASH->recovery image-> choosa a file.

Nie ma tutaj żadnej filozofii.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...