darthnorbe Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Witajcie. W piątek nareszcie dostałem sms od chińczyków i od razu przystąpiłem do odblokowania. Głównie korzystałem z tego poradnika: http://xiaomi.eu/community/threads/ultimate-guide-how-to-unlock-bootloader-root-and-flash-recovery-on-redmi-note-3.29213/ Po odblokowaniu chciałem zainstalować TWRP tak jak to jest napisane w opisie: Cytat Boot your Phone to Fastboot Mode (Power + volume down) Connect your Phone via USB to your Computer Start a windows terminal in the directory where your patched TWRP Image and Fastboot exe is located. type "fastboot flash recovery TWRP_redminote3_patchedBySebsch1991.img" Wait for the process to finish type "fastboot reboot" After your system comes up you can reboot to Recovery mode (Power + volume up) Enjoy your fully working TWRP Recovery Problem jest taki że po zakończeniu procesu, wchodząc w power + vol up pojawia się czarno biały obrazek nie podłączonego telefonu i tyle. Nie wchodzi TWRP. Proces powtarzałem 2x i nic. Jak w takim razie zainstalować TWRP?
GeoRedfox Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Użyj apki Flashify, root wymagany oczywiście Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
darthnorbe Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 4 minuty temu, GeoRedfox napisał: Użyj apki Flashify, root wymagany oczywiście Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Właśnie napisałem przecież że użyłem. Instaluje się, ale jak wyłączę telefon i włączę przyciskami to nie wchodzę w recovery
GeoRedfox Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Właśnie napisałem przecież że użyłem. Instaluje się, ale jak wyłączę telefon i włączę przyciskami to nie wchodzę w recovery Spróbuj może TWRP 3, jest dostępne na forum, może pomoże Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
skay77 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 38 minut temu, darthnorbe napisał: Właśnie napisałem przecież że użyłem. Instaluje się, ale jak wyłączę telefon i włączę przyciskami to nie wchodzę w recovery po istalacji probowales wpisywac w terminal fastboot boot recovery.img powinien wtedy przejsc
darthnorbe Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 15 minut temu, skay77 napisał: po istalacji probowales wpisywac w terminal fastboot boot recovery.img powinien wtedy przejsc fastboot reboot wpisywałem, nie przeszło, przyciskami tez nie
skay77 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 instalowalem 2.70 i jak tylko zainstalowal img to wpisywalem i dzialal fastboot boot recovery.img
Smigoll Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Ja musiałem pobrać starszą wersje flashify żeby zainstalować twrp i dobrze pomyśl jak to instalujesz Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
darthnorbe Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 5 minut temu, Smigoll napisał: Ja musiałem pobrać starszą wersje flashify żeby zainstalować twrp i dobrze pomyśl jak to instalujesz Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Instaluje tak jak jest w instrukcji a we flashify daję FLASH->recovery image-> choosa a file. Nie ma tutaj żadnej filozofii.
Rekomendowane odpowiedzi