Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

planuję wgrać nowego roma, jednakże wcześniej chciałbym go trochę okroić, tj. usunąć z .zip które wgram (z system/app) aplikacje które są zbędne, co jest bezpieczne do usunięcia? Na pewno nie użyję aplikacji email, konta xiaomi.

Chodzi mi w skrócie o informacje takie jak na rozwijanej liście tutaj: https://wiki.cyanogenmod.org/w/Barebones

Chcę wgrać MIUI, najnowszą wersję, nie Cyanogenmoda

pozdrawiam

Opublikowano

Sporo ryzykujesz. Analytics (czyli AnalyticsCore) i Muzyka z tego co wiem muszą zostać bo powodują bootloop :-) Możesz się pozbyć pogody jak jej nie używasz, tak przynajmniej się da bo w sMIUI to działa. Brak Xiaomi Account i XiaomiServiceFramework jakieś kilka miesięcy temu nie powodowało bootlopu. Nie wiem jak teraz.

Ogólnie rzecz biorąc lepiej jest zostawić aplikacje i je po prostu wyłączyć. Tak wiem, nie wszystkie się da. Metok czyli bug report chyba też można wykosić z romu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Użyj Titanium i zamróź te aplikacje, których nie chcesz używać.

Ja u siebie zablokowałem:

CloudPrint ,Dokumenty , Dostawca Pogody ,Kalendarz ,Market Feedback Agent ,MiCenter ,MiDrop, MiFit , Pogoda ,Sklep Google Play ,Synchronizacje z Google... , Usługi Google Play .

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 12.02.2016 o 00:46, Addamas napisał:

Sporo ryzykujesz. Analytics (czyli AnalyticsCore) i Muzyka z tego co wiem muszą zostać bo powodują bootloop :-) 

Od początku zawsze na każdym Romie wywalałam około 100 MB nie potrzebnych aplikacjii, w tym AnalyticsCore, żadnego bootloop przez to nie miałem.

• mrosi zablokował(a) ten temat
  • 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...