Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,
Czytam forum od jakiegoś czasu, kupiłem żonie xiaomi redmi note 3 u sprzedającego królik24. Wszystko z nim ok, więc kupiłem też sobie Mi4 LTE 3gb. No i niestety, z moim już nie jest tak kolorowo. Opiszę kilka rzeczy które mnie szczególnie irytują. Zanim mnie zjecie, to wiedzcie, że grzebię po tym forum trochę, próbuję znaleźć rozwiązanie. chociaż jestem w tym kompletnie zielony, Wszyskie kieruje mnie do instrukcji aktualizacji z tej strony https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ pobrałem aktualizację i próbowałem ją zainstalować wg. 1 metody, szybko jednak poleglem, bo po wybraniu pliku pojawił się komunikat "Can't update" Something went wrong. Touch OK to report this error. Klikam OK i zero reakcji.

Rzeczy które mnie najbardziej irytują:
- co chwilę wyskakują powiadomienia dot. instalacji jakichś syfiastych aplikacji
- po wejściu w przeglądarkę internetową otwierają się jakieś strony z reklamami, spamem - tak przy każdym uruchomieniu przeglądarki wbudowanej lub chrome. Instalacja adblock nie pomogła.
- reklamy czasem wyskakują na facebooku
- i szczyt spamu - podczas pisania smsa, między klawiaturą a wiadomościami, na pasku niczym w tvn24 przewijająca się reklama...

Wersja którą mam aktualnie wg. updatera to  66.44.44.00(KXDCNCB) | Stable,

Nie wiem czy to standard, ale bardzo dużo rzeczy jest nieprzetlumaczonych jak chociażby menu rozwijane z góry gdzie można wyciszyć telefon, włączyć wifi, latarkę, bluetootha itd.Może źle szukam, chociaż przeszukałem już chyba wszystko - nie mogę znaleźć programu do poczty.

Pomożecie?

Opublikowano (edytowane)

Próbuję zainstalować 6.0. Nie wiem czym się różnią, ale jak nowszy, to musi być lepszy :)
Zatrzymałem się na 1. punkcie. Mam dwa razy 'Ustawienia' w żadnych nie widzę opcji "Urządzenie " czy "Opcje programistyczne"

702867_1257037590979109_888282358_n.jpg

Edytowane przez TeeM
Opublikowano

@TeeM Pierwsze co zrób to zainstaluj andka 4.4, bo masz totalnie skopany soft, po instalacji 5.11.5 walnij wipe all data (Przywróć do fabrycznych), utracisz wszelkie dane z telefonu, więc zgraj co ważniejsze... Potem już sobie przechodź według poradnika do 6.0

Opublikowano

Eureka! Śliczne dzięki i duże piwo. Zanim stracę następne pół życia na szukanie różnic między 4.4 a 6.0, to pokierujesz?

Opublikowano
5 minut temu, TeeM napisał:

Eureka! Śliczne dzięki i duże piwo. Zanim stracę następne pół życia na szukanie różnic między 4.4 a 6.0, to pokierujesz?

Różnic, w sensie? 6.0 działa szybciej, ale są to początki, ciągle jest to beta, więc zdarzają się problemy, np. bateria ucieka ciut szybciej, niewiele, ale zawsze kilka h mniej na baterii. Chociaż w sumie rom 6.4.2 należy jak na razie do dość udanych i nawet stabilnych.

PS: Preferuje Cydr :D.

Opublikowano

MI4 został wydany już jakiś czas temu. Można liczyć, że ta wersja będzie na niego cały czas ulepszana? Z innej beczki - messenger facebookowy, w powiadomieniach pojawia się nowa wiadomość, po wybraniu nie przechodzi do niej - ten sam problem był w tym poprzednim sofcie. Nie ma w ogóle dymków czatu.

Opublikowano

@TeeM

Co do reklam - zawsze używałem i używam Adaway (do pobrania z xda). Tel musi mieć roota. Przyznajesz uprawnienia Adaway, apka aktualizuje bazę, restart i ma być. Je dodałem sobie jeszcze jakieś wyjątki (biała lista) i nie mam ani jednej reklamy - czy to w apkach czy w przeglądarce. Aha - ja ciągle siedzę na 5.11.5 (android 4.4). Jeżeli jesteś już na 6 to musisz zrobić roota i poszukać adaway pod andka 6

• 8 miesięcy temu...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...