lechu1777 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Witam, mam pierwszy techniczny problem z RN2P, niestety zaledwie po kilku miesiącach używania. Otóż dzisiaj nagle telefon bez żadnej przyczyny wyciszył głośnik od rozmów praktycznie do zera, przy ustawieniu na max słychać ledwo co, tak jakby było na minimum, rozmowa na dworze jest w ogóle niemożliwa, jedynie można w ciszy w domu cokolwiek usłyszeć. To jest problem programowy czy uwalony głośnik? Dodam, że telefon nie upadł w tym okresie, nic się z nim specjalnie nie działo. Nie mam w telefonie roota, nie mam wgranego żadnego innego softu poza tym, który był fabrycznie w telefonie, więc sprawa namieszania w sofcie odpada, nie instalowałem żadnych appek, po których by mogło się to stać. Po prostu wczoraj działa -> dzisiaj nie działa. Przyczyn brak. Telefon mam od TVSAT allegro, czyli mam gwarancję na miejscu, głośnik pewnie sami wymienią. Kwestia czy musze to robić? Nie bardzo mam czas być bez telefonu 2 tygodnie... Ściągnąłem MTK Enginnering mode i wklepałem w normal mode -> sig -> level 0 takie wartości: Value 0-255 dałem na 180 i Max Vol 0-160 na 145, w ogóle brak zmian wg mnie, ale może to kwestia braku roota. Jeśli chodzi o jakość głosu to jestem skłonny powiedzieć, że pozostała bez zmian, jest po prostu masakrycznie cicho. Próbowałem dmuchać i wciągać powietrze w głośnik, gdzieś na forum czytałem, że niektórym pomogło, ale u mnie nic z tego. Głośnik z tyłu gra dobrze, kamera nagrywa głos bardzo dobrze. Co robić?! edit/ zauważyłem, że głośnik zaczyna działać normalnie jak delikatnie zasysam z niego powietrze, ciężko to zidentyfikować, mi się udało jak zadzwoniłem na nieistniejący numer i zacząłem wtedy manipulować powietrzem, natomiast momentalnie wraca do zerowej głośności jak tylko przestane zasysać powietrze. Czyli raczej sprzętowo uwalony głośnik Edytowane 3 Lutego 2016 przez lechu1777
d3tr0 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Tak, temat słabego głośnika był w ostatnich 2 dniach ze 3 razy a istnieje też kilka tematów z tym problemem. Raczej głośniczek do wymiany.
d3tr0 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi