Lukas900 Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam. Mam następujący problem posiadam redmi note kupiony od majfrendow. Problem wygląda następująco telefon co jakiś czas zasypi nie reaguje na odblokowanie przez czytnik, ani nie reaguje na klawisze budzi go przycisk power. Ale uruchamia się tak jakby od nowa, jednak czas działania urządzenia nie jest liczony od nowa. Dzieje się tak sporadycznie ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać restarty do ustawień fabrycznych już robilem
Smigoll Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Wygraj inny ROM (soft) bo masz pewnie syf. Polecam xiaomi.eu stable! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
michals Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) mam podobne raz na 2-3dni. telefon łapie na kilka dzisiąt sekund pare minut mocna zadyszkę" przeładowuje sie pulpit z tapeta , nic nie reaguje. wg mnie dzieje si eto rownolegle z "awarja" czytnika jak piszesz. czasem pomaga restart czasem wylaczenie i ponowne wlaczeni opcji odlokowywania palcem. aha u mnie miui polska Edytowane 4 Lutego 2016 przez michals
Dutche Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Tak jak kolega pisze wgraj nowy rom xiaomi eu stable 7.1.6 na tym sofcie nie ma problemu chyba żadnego
mrosi Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Tytuł wątku sugeruje, że telefon to Redmi 3. Pierwszy post mówi o Redmi Note. Każdy. Z nich to inne urządzenie. Zdecyduj się więc o jakim telefonie mowa i poraw tytuł oraz treść postu.
Gregg Buzz Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 U mnie ten sam problem, Redmi Note 3 (32GB Ram) jakby zasypia, nie budzi go ani czytnik linii papilarnych ani przycisk zasilania, nie działa wyłączanie - nie działa nic. Po kilku lub kilkunastu minutach system sam się jakby resetuje lub budzi , na ekranie widać napis MI, system ładuje się 5-10 sekund i działa ok - wątpie aby cały system ładował się od nowa w 5 czy 10 sekund, tu chodzi o jakieś uśpienie.... Mam soft oryginalny Chiński, nic nie grzebane. Miesiąc działał ok, potem te uśpienia, na początku raz na dzień, po 2-3 tygodniach mam je co 2-3 godziny, już mnie to zaczyna denerwować. Czasami pomaga podłączenie go do ładowarki - jakby szybciej się wybudzał - po pół minuty jest żywy (bateria jest ok, 50 - 80 %). Ma ktoś jakieś logiczne rozwiązanie oprócz reset telefonu do ustawień fabrycznych gdyż raczej to nie jest to, kolega ma też Miui polska , a ja Chiński więc całkiem co innego - a problem ten sam. Z góry dzięki za info. Mam system: 77.0.19.0 stable. Android: 5.0.2 LRX22G.
krzycz Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 77.0.19.0 to nie jest oryginalny soft Xiaomi.
Gregg Buzz Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Jak to nie oryginalny ??? Kupowałem telefon w polskim sklepie Xiaomi w Warszawie (Xiaomi Poland Sp.z o.o. ul. Wałbrzyska 11 lok. 73, Warszawa), sam w sklepie otwierałem telefon z oryginalnego pudełka. Telefon importowany z Chin, Chińskie menu, instrukcje obsługi itp... Można wiedzieć dlaczego powiadasz, że ta wersja jest nieoryginalna ? Po drugie - dlaczego wyszukując w ustawieniach telefonu w opcjach Update systemu wyświetla mi że jest to stabilna wersja, oraz że na chwilę obecną aktualizacji brak ? Poza tym zarejestrowałem telefon na stronach Xiaomi i wszystko gra. Proszę o info gdyż się zaniepokoiłem. Dzięki.
krzycz Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 zacznę od drugiego - no właśnie dlatego nie ma aktualizacji, że to nie jest oryginalny soft Xiaomi A dlaczego? Oryginalny nie ma numeracji 77.x.x.x, 7.x.xxx.x, itp. wersja z 19 w nazwie to była 7.0.19, obecnie jest 7.1.x (chyba). Żeby były aktualizacje przez OTA musisz zmienić soft na oficjalny Xiaomi tak jak jest zapisane w kilku wątkach w modyfikacjach systemowych.
mrosi Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi