Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ucegliłem swój telefon,

Nie reaguje na żaden przycisk. Czarny ekran, Diody nie świecą. Mam zablokowany bootlader. 

Co z tym można zrobić. Telefon ma 2 tygodnie kosztował 950zł. Kto mi może pomóc go ożywić na obojętnie jakim sofcie?

Pomocy

Opublikowano

ROTOWAŁEM jakąś chińską aplikacją. Działał do restartu. Po restarcie system ładował się wieki i nie był w stanie się załadować. 

Trzymając VOL - i power włączał się fastboot. Miałem jakąś paściarską wersję softu STABLE 7.0.11 STABLE spolszczona, ale nie wszystko po polsku plus bardzo dużo chińskich aplikacji i nie byłem w stanie przez wifii nic nowego wgrać. Telefon nie widział aktualizacji a jak wiadomo już jest wersja 7.0.22.

Później chciałem wgrać nowszy soft. i coś się posypało. Na koniec aktualizacji miałem zielony tik że wszystko ok, ale telefonu już się nie dało włączyć.

W taki stanie jest cały czas. Nawet fastboot się nie ładuje. Po prostu cegła.

Najgorsze jest to że niby wgrywa się nowy soft, ale telefon się nie podnosi. 

Co można jeszcze z tym zrobić?

Opublikowano

Przyłączam się do prośby.

Ta sama wersja 32GB 3GB. Próbowałem wgrywać spflasher 1516 i był błąd jak w załączniku.

Spróbowałem więc spflasher 1532 i teraz trup. Mogę wgrywać softy, ale nic nie rusza.

zrzut.jpg

Opublikowano

Cholera po pierwszym razie miałem fastboota, ale to było dla mnie za mało bo i tak telefon nie działał.

Pytanie co zrobić żeby do trybu fastboot powrócić.

Później pozostaje czekanie na sms. Jakbym wiedział że to się tak skończy to bym został przy 7.0.11 STABLE.

Opublikowano (edytowane)

Fastboot pewnie działa, tylko nic nie wyświetla na ekranie. Miałem ten sam problem, czarny ekran, zero reakcji... i przywróciłem telefon do życia. Pomogło 2-krotne flashowanie:

Najlepiej zrób zgodnie z instrukcją:

Edytowane przez Kodek
Opublikowano (edytowane)

Czyli najpierw przez  1532 i potem od razu 1516?

A jaki soft wygrywałeś?

Po tych wszystkich akcjach włącza Ci się telefon normalnie czy tylko do trybu fastboot?

Edytowane przez spa.anled.pl
Opublikowano
19 minut temu, spa.anled.pl napisał:

Czyli najpierw przez  1532 i potem od razu 1516?

A jaki soft wygrywałeś?

Po tych wszystkich akcjach włącza Ci się telefon normalnie czy tylko do trybu fastboot?

Wgrywam stabilny oficjalny 7.0.19.0. Niestety nie ma szans użyć 1532 a następnie 1516 gdyż ciągle mam ten sam błąd przy 1516 (zrzut ekranu wcześniej wklejałem). Próbowałem na 4 komputerach, windows 7,8.1 i 10. Zawsze wgrywam zalecany drivery.

Opublikowano

Też miałem ten błąd, ale najgorsze co miałem to bootloop albo system nie wczytujący się przez 40 minut. Na pewno wystarczająco długo trzymacie przycisk power przy włączaniu? Po tym przejechałem telefon wersją 1532, która zatrzymała się na 5% i znowu 1516 mogłem wgrać system. Chociaż ostatecznie działający system sflashowałem dopiero na innym komputerze. Jest o tym więcej w moim poście w wyżej wymienionym temacie.

Opublikowano

Jeszcze popróbuj z różnymi wersjami spflashtoola z różnych źródeł. Mi udało się zflashować wersją którą udostępnił mi zyhell (link w pierwszym poście o którym pisałem powyżej). Inne wersje też niby działały, ale nie udało się do końca poprawnie zflashować telefonu.

Opublikowano

DZIAŁA MAM CZYSTY SYSTEM I TELEFON SIĘ WŁĄCZA.

TYM SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1516.00 wgrałem to hennessy_images_V7.0.19.0.LHNCNCJ_20151209.0000.6_5.0_cn_124e7a6b1c

Wszystkie opcje zaznaczony  i działa :)

Trzeba cierpliwości 

jest postęp podczas uruchamiania telefon wibruje zaświeca ekran i gaśnie, ale przynajmniej daje znaki życia

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

ja też ucegliłem, przeczytałem tysiące artykułów, aż nagle się wkurzyłem i odblokowałem po raz kolejny telefon programem mi flash unlock i zadziałało, telefon się odblokował (oczywiście to działa jak ktoś odblokował już swój telefon kiedyś), załączył się od razu, a tak to po aktualizacji było tylko logo mi przez pół sekundy albo fastboot po dłuższym czasie, polecam jak komuś jeszcze nie zadziałało

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...