Hector Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Wersja MIUI: 5.12.11(rozwojowa) Posiadany smartfon: Xiaomi Mi3W Jakim użytkownikiem jesteś? Początkującym Opis znalezionego błęduPodczas gdy ktoś do mnie dzwoni telefon podświetla się, mam wszystko jak należy, lecz problem pojawia się gdy próbuję odebrać połączenie, ekran nie reaguje na dotyk. Sprawdziłem że podczas gdy ktoś do mnie dzwoni przytrzymując przycisk power mogę normalnie wybrać jedną z 4 opcji i w tym momencie ekran reaguje na dotyk ale wracając do okienka połączenie już nie. Problem występuje dość często, może udaje się odebrać 1 na 15 połączeń. Drugi problem polega na tym że jak już odbiorę telefon to czasami nie słychać co druga osoba mówi zaś ona mnie słyszy, muszę oddzwaniać by móc normalnie prowadzić rozmowę. Owe problemy pojawiały się już na nowszych wersjach, chcąc to naprawić postanowiłem przywrócić telefon od ustawień fabrycznych, niestety nie pomogło. Proszę o szybką pomoc.
Winiu89 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Jeżeli chodzi o pierwszy problem to spróbuj odinstalować facebook messenger i wtedy sprawdź. Wysłane z mojego Mi-4c
Hector Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czyli jak odinstaluje 2 aplikacje to telefon będzie działał normalnie, to jakiś żart, nie słyszałem by ktoś miał tenproblem pomimo zainstalowanych owych aplikacji.
makovic Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czyli jak odinstaluje 2 aplikacje to telefon będzie działał normalnie, to jakiś żart, nie słyszałem by ktoś miał tenproblem pomimo zainstalowanych owych aplikacji. Kolega zasugerował odinstalować jedną aplikację. Czytaj ze zrozumieniem. Nie słyszałeś by ktoś miał taki problem? A ja sam tego doświadczyłem i faktycznie prawdopodobnie winny jest messenger. Zrobiłem update apki i niedawno ROM u i jak narazie bez żadnego problemu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Hector Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czyli prawdopodobnie otrzymałem rozwiązanie na pierwszy problem, choć wcale mi się nie podoba odinstalowanie facebook messenger ponieważ często go używam ale jeżeli ma to przywrócić normalne funkcjonowanie telefonu to tak zrobię. Teraz potrzebuję pomocy z drugim problemem na który nie dostałem odpowiedzi "problem polega na tym że jak już odbiorę telefon to czasami nie słychać co druga osoba mówi zaś ona mnie słyszy, muszę oddzwaniać by móc normalnie prowadzić rozmowę." Dziękuje za wcześniejsze odpowiedzi.
Hector Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2016 Powtórzę moje zapytanie, czy ktoś zna sposób na naprawienie problemu: problem polega na tym że jak już odbiorę telefon to czasami nie słychać co druga osoba mówi zaś ona mnie słyszy, muszę oddzwaniać by móc normalnie prowadzić rozmowę." Czekam na szybką odpowiedź ponieważ nie mogę przez to normalnie korzystać z telefonu który służy do dzwonienia.
Marvinka Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 12 minut temu, Hector napisał: Powtórzę moje zapytanie, czy ktoś zna sposób na naprawienie problemu: problem polega na tym że jak już odbiorę telefon to czasami nie słychać co druga osoba mówi zaś ona mnie słyszy, muszę oddzwaniać by móc normalnie prowadzić rozmowę." Czekam na szybką odpowiedź ponieważ nie mogę przez to normalnie korzystać z telefonu który służy do dzwonienia. Taki problem, lub podobne już występowały, niestety są z kategorii "cholera go wie o co chodzi" i mogą wynikać nie tylko z jakiejś wady systemu czy telefonu ale specyficznego doboru ustawień, aplikacji, sygnału sieci, itp, itd. https://miuipolska.pl/forum/search/?&q=rozm%C3%B3wca Tak od ręki nikt ci nie odpowie, bo to jest zagadka detektywistyczna. Co możesz zrobić: Sprawdź czy problem występuje gdy używasz słuchawek z mikrofonem Sprawdź czy problem występuje gdy zmienisz przekaźnik dostawcy telefonii komórkowej. Sprawdź czy problem występuje na innych kartach SIM (jakby coś, nową kartę możesz za kilka groszy kupić, czy nawet poprosić kogoś żeby ci pożyczył na sprawdzenie). Dobrze byłoby też gdyby to były karty innego usługodawcy. Sprawdź czy problem występuje gdy obniżysz łącze z np 4g na 3g lub niżej. Wywal na chwilę wszelkie komunikatory. Żeby nie było, ta aplikacja facebookowa jest okropna, ona potrafi takie cyrki robić nawet na silnych fonkach, że to woła o pomstę do nieba. Użyj na chwilę innego dialera np Contacts+ To tak od ręki. Jeśli coś z tego zadziała to masz już kierunek, w jakim można dalej macać.
Hector Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dziękuje za odpowiedz, mam jeszcze pytanie, czy jakbym przeszedł na wersję xiaomi eu to problemy by zniknął, już od dawna o tym myślałem, potrzebuję tak naprawdę stabilnej wersji dzięki, której będę mógł korzystać z telefonu bez obawy że coś nie zadziała tak jak powinno, odrazy w tej wypowiedzi zadam dodatkowe pytanie, czy żeby wgrać wymienioną wersję mogę zrobić tak jak aktualizacja miuipolska czyli wgrać pliki na telefon i zaktualizować?
Marvinka Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 1 godzinę temu, Hector napisał: Dziękuje za odpowiedz, mam jeszcze pytanie, czy jakbym przeszedł na wersję xiaomi eu to problemy by zniknął, już od dawna o tym myślałem, potrzebuję tak naprawdę stabilnej wersji dzięki, której będę mógł korzystać z telefonu bez obawy że coś nie zadziała tak jak powinno, odrazy w tej wypowiedzi zadam dodatkowe pytanie, czy żeby wgrać wymienioną wersję mogę zrobić tak jak aktualizacja miuipolska czyli wgrać pliki na telefon i zaktualizować? Tu psze pana to jest rosyjska ruletka. Może będzie lepiej, a może nie, bo być może to wcale nie jest problem MiUi, tylko np dostawcy usług, zasięgu, czy czego tam niezwiązanego z oprogramowaniem. Z doświadczenia: zanim się zacznie przerzucać ROMy warto wpierw troszkę poeksperymentować, wykluczyć kilka opcji. To naprawdę może być pierdółka jakaś. Co do tego jak to zrobić, to niestety, Marvinka ma sprawnie działający fonek od samego początku i w aktualizacje czy zmiany ROMów się nie bawiła, tak więc pozostaje jedynie pogrzebanie tu na forum - temat na pewno był już poruszany.
Winiu89 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zrób sobie kopie w twrp. Następnie zrób full wipe i zainstaluj xiaomi.eu przez twrp. Jak będzie to samo to wrócisz do miuipolska dzięki kopii Wysłane z mojego Mi-4c
Rekomendowane odpowiedzi