Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

otóż od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem smartfona ze stajni Xiaomi (RN3), otóż dzisiaj napotkałem w nim jeden problem, z góry chciałbym prosić o wyrozumiałość, istnieje ewentualność, że to po prostu jakieś moje niedopatrzenie, mianowicie gdy chcę wrzucić na smartfona muzykę okazuje się, że jest to niemożliwe, komputer normalnie wykrywa telefon w sekundę, pokazuje wszystkie foldery i zawartość, jednak gdy kopiuję muzykę i wklejam to folderu Music, pokazuje się okienko od kopiowania i stoi w miejscu na starcie. Czy ktoś byłby w stanie mnie pokierować, co robię źle, bądź co może być przyczyną zaistniałej sytuacji?

Wersja oprogramowania to MIUI 7.0 (7.00.11.00).

Opublikowano

Próbowałeś przez Mi PC Suite może? Ewentualnie odpal z menadżera plików na telefonie serwer FTP i przenieś

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano

Przepraszam, że tak późno, próbowałem poprzez MI PC SUITE, muszę przyznać że bardzo fajny klarowny, ergonomiczny program jednak i za jego pomocą nie da rady, wrzucam plik 4,9 mb dochodzi do 3.2 mb i stoi. Próbowałem również przez program i bezpośrednio z odblokowanym ekranem, nic to nie zmienia.

Opublikowano
4 minuty temu, omegaz napisał:

Przepraszam, że tak późno, próbowałem poprzez MI PC SUITE, muszę przyznać że bardzo fajny klarowny, ergonomiczny program jednak i za jego pomocą nie da rady, wrzucam plik 4,9 mb dochodzi do 3.2 mb i stoi. Próbowałem również przez program i bezpośrednio z odblokowanym ekranem, nic to nie zmienia.

A spróbuj sobie te same pliczki wysłać pocztą, czy po prostu przez Fifi podaj i zobacz czy je ci zapisze. Zapisze pozytywnie - masz coś z połączeniem fonek <-> kompluter. Nie zapisze - coś na fonku ci blokuje zapis.

Opublikowano

Tzn. inaczej to ujmę, zapisywać pliki z facebooka, maila i innych tego typu źródeł bezproblemowo mogę wgrywać, aktualnie używam OneDrive w celu przerzucania plików, jednak bardziej przyjmuję to jako czasową alternatywę. Powiedzcie mi, czy po tym jak przyszedł telefon trzeba coś zaznaczać(jakaś opcja, cokolwiek) aby kopiowanie na plików na telefon było możliwe ?

Opublikowano
6 minut temu, omegaz napisał:

Tzn. inaczej to ujmę, zapisywać pliki z facebooka, maila i innych tego typu źródeł bezproblemowo mogę wgrywać, aktualnie używam OneDrive w celu przerzucania plików, jednak bardziej przyjmuję to jako czasową alternatywę. Powiedzcie mi, czy po tym jak przyszedł telefon trzeba coś zaznaczać(jakaś opcja, cokolwiek) aby kopiowanie na plików na telefon było możliwe ?

Jeśli zapis się dokonuje to Marvinka obstawia połączenie fonek <-> klamot. Obadaj wszystkie proste opcje: kabelek zmień, inne sloty USB wypróbuj, z innego komputera wypróbuj, może spod innego systemu operacyjnego skopiuj, ot takie cyrki. A nóż widelec powidła okaże się, że pies jest pogrzebany w jakiejś pierdółce.

Opublikowano

Okej, w weekend będę miał możliwość podłączyć telefon pod inny komputer, gdy wykonam serię testów zrelacjonuję czy pojawił się jakiekolwiek zmiany. Póki co bardzo dziękuję za zainteresowanie ;)

Opublikowano
8 minut temu, omegaz napisał:

Okej, w weekend będę miał możliwość podłączyć telefon pod inny komputer, gdy wykonam serię testów zrelacjonuję czy pojawił się jakiekolwiek zmiany. Póki co bardzo dziękuję za zainteresowanie ;)

Tylko pamiętaj, żeby sprawdzić tez na innym kabelku! Kabelki lubią być spaprane.

Opublikowano

Jasne, tak zrobię. Mam jeszcze drobne pytanko na szybko, jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o wersję MIUI itp. Logicznym jest to, że nie jest to oprogramowanie oryginalne od producenta ponieważ ma nakładkę z językiem polskim, chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli wyskoczy mi jakaś aktualizacja systemu to mam ją instalować czy też lepiej nie, bo może mi zginąć język polski ?

Opublikowano

Najlepsze rozwiązanie to wgranie oficjalnego oprogramowania jak najszybciej. I tak będziesz musiał to zrobić jeśli chcesz odblokować bootloadera więc najlepiej jak najszybciej się do tego zabrać. 

Opublikowano
16 minut temu, omegaz napisał:

Jasne, tak zrobię. Mam jeszcze drobne pytanko na szybko, jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o wersję MIUI itp. Logicznym jest to, że nie jest to oprogramowanie oryginalne od producenta ponieważ ma nakładkę z językiem polskim, chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli wyskoczy mi jakaś aktualizacja systemu to mam ją instalować czy też lepiej nie, bo może mi zginąć język polski ?

Marvinka ci powie tak: jej Mjuminka ma już ok. roku czasu, od tej pory nie była aktualizowana ani razu. Co prawda istnieje szansa, że jest jakieś powiązanie pomiędzy uporczywym trwaniem przez Marvinkę przy rocznej wersji oprogramowania, a zalewem Europy przez uchodźców, ale jest to domniemanie, a nie solidny, potwierdzony naukowo fakt. 8-)

Tak więc, pomyśl czy warto ci instalować coś tylko dlatego, że jest nowe i z wypiekami na twarzy oczekiwać czy wszystko działa, czy nie, wolniej, czy szybciej itepe, itede...

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...