Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jako nowy użytkownik Mi-czwórki zarwałem parę nocek przenosząc wszystkie szpargały z wysłużonego S3 mini i rozgryzłem już w sumie wszystko co było mi potrzebne oprócz jednej rzeczy - nie potrafię zmusić iGO do współpracy. Instaluje się bez problemu ale odpala tylko jak trzymam telefon poziomo, Jeśli trzymam pionowo - wywala od razu do głównego ekranu. Tak samo dzieje się kiedy włączoną mapę przekręcam w pion - też natychmiast się wywala. Podejrzewam jakiś błąd w pliku sys.txt nawigacji albo niepasujący do rozdzielczości Mi4 plik data.*

Pytanie - czy komuś udało się stabilnie uruchomić iGO? A jeśli tak to czy mogę liczyć na wrzucenie dla mnie na jakiś wirtualny dysk pliku data i sys.txt? Próbowałem już Sygic, ale to nie ta liga... :(

Dzięki z góry

Tom

Opublikowano

Jak to sygic nie ta liga, zjeździłem z nią pół Europy i traktuję już niemalże jak członka rodziny :-P

sorry za off-topic, musiałem zareagować :-)

Wysłane z MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Sorry, tak się kończy pisanie postów nad ranem :)

Fon kupiony na Ibuygou a Miui 5.11.26.

Sygic to dobra nawigacja ale jeśli chodzi o ciężarówki to jest 10 lat za ... iGO ;)

Offtopowo, są już nowe mapy 2015.12 dla Sygic

Edytowane przez TomaszKur
Opublikowano

ok, problem (chyba) rozwiązany. Pomogło CAŁKOWITE wywalenie katalogu "save" (chciałem tego uniknąć ze względu na zapisane routy) instalacja aplikacją +sys z basarsoft ("9.6.29.404739_sys_changed", aż się teraz boję próbować zainstalować nową bo póki co działa) + wrzucenie pliku data w wersji "data orginal 800x480...2560x1600" (wygląda na multires). no i później dla pewności jeszcze reset do ustawień fabrycznych. Póki co działa, zobaczymy jak będzie w trasie.

@Wojtom ... chyba widziałem Cię na niemieckim forum iGO ostatnio, (?)

Tom

Opublikowano

Cóż ... pierwsze koty za płoty. Nawigacja co prawda działa ale w drodze potrafi bez powodu się wyłożyć. Więc coś jest jeszcze nie tak.

Ale inna sprawa - pojęcia nie miałem że MiKey tak pierdzieli w GPS. Z wsadzonym MiKeyem co chwilę zrywał połączenia z satelitą, przy starcie nawigacji potrafił 20 minut łapać namiar, siła sygnału satelitów ledwo minimalna a ilość satelitów nie przekroczyła 7 obojętnie jak długo by nie czekać. Po wyjęciu MiKeya w kilka sekund znalazł 12 satelitów z naprawdę dobrą siłą sygnału. Aż mi szczęka opadła co taka mała zatyczka potrafi zatkać :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja igo używam na każdym telefonie Xiaomi i na każdym z odpowiednią wersją iGO nie było problemów. Najważniejsze to dobry plik data.zip zawierający odpowiednie rozdzielczości.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam temat, pobierał ktoś może ostatnio igo z rozdzielczością 1080 x 1920 i instalatorem na wewnętrzną pamięć? 

Mam IGo ale wszystkie ścieżki (w instalatorze) są tak ustawione że plik z danymi (mapy itp.) musi być na karcie sd no i nie mam tej rozdzielczości przez co nie jestem wstanie uruchomić poprawnie IGO na MI4.

Podzieli się ktoś źródłem? :)

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...