Modexo Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Jestem nowym użytkownikiem Mi4 Lte Miui 7 i nie mogę znaleźć ustawienia częstotliwości odświeżania widgetu pogody? W konsekwencji robię to ręcznie. Na jakiej zasadzie działa odświeżanie tego widgetu? Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Modexo
kulig007 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Nie ma możliwości zmiany odstępów czasowych. Odświeża się, jak jest jakaś zmiana w pogodzie. TapTap Tapatalk+MI4W
Modexo Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2016 Ok. Dzięki za info. A czy konieczna jest włączona synchronizacja do funkcjonowania odświeżania? Pzdr M
kulig007 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Nie używam systemowej aplikacji pogody, ale synchro na 99,9% nie jest potrzebne,bo i po co. Tylko dane mobilne, Wifi. TapTap Tapatalk+MI4W
Modexo Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2016 No właśnie też tak uważam ale jednak coś słabo z tym odświeżaniem. Przy ręcznym odświeżaniu pokazuje mi np. że ostatnia aktualizacja była 4 godz. temu. Dzięki.
kulig007 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mi się w ogóle nie sprawdzała, więc ją wywaliłem. Używam jednej, jedynej, słusznej i SPRAWDZALNEJ Weather Pro (z dokupionym pakietem premium) TapTap Tapatalk+MI4W
korc Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dnia 4.01.2016o20:46, kulig007 napisał: Mi się w ogóle nie sprawdzała, więc ją wywaliłem. Używam jednej, jedynej, słusznej i SPRAWDZALNEJ Weather Pro (z dokupionym pakietem premium) TapTap Tapatalk+MI4W W wersji płatnej jest dodanych więcej widgetów? Bo w darmowej widzę tylko jeden.
kulig007 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 @korc, nie. Wszystko jest to samo. Po prostu masz opcje sprawdzenia pogody na 14 dni, możliwość obejrzenia zdjęć radarowych pokazujących opady (a dokładniej ich rodzaj). Mogliby dodać większą customizację widgetów, ale Weather Pro używam już dłuuuugo, a w tej kwestii zmian nie widzę. Szkoda, bo muszę sobie zawsze tak zorganizować tapetę, żeby dla mojego oka, zgrywało się w całość. TapTap Tapatalk+MI4W
korc Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 No ta forma widgetu 4x1 jest niestety jedyną która wyświetla się poprawnie, większe rozmiary źle się skalują i np. żeby wyświetlona została aktualna temperatura, trzeba go rozciągnąć na cały ekran. A w tym rozmiarze znikają minuty: Trochę wstyd żeby nie dopracować jedynego dostępnego widgetu w aplikacji Wysłane z MI 4W przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi