Chcialem zabezpieczeczys sie przed wykorzyataniem zgubionego telefonu Mi4C.
Zmianilem jezyk na EN i zrobilem aktywacje.Byla caly czas wlaczona 1 karta.
Niby sie aktywowalo bo mnie skasowalo i byla infomacja ze aktywowane. I w chmurze pojawily sie fotki oraz SMS.
Chcialem wylaczyc synchro fotek i wtedy krzyknął Reactivate Mi Cloude.
Find your device wcale mi nie dzialalo Ktos wie czemu?
Nie zarobie na tez SMS do Chin Co sie dziaje?
Update: Jednak znowu jest aktywna karta choc sms sie nie wyslal. Jakies to niestabilne.
Update2: Wlaczylem 2 karte i od razu sie aktywowal wysylajac sms do Chin - nawet sie nie pytal Mozna to jakos zablokowac? Ja zmieniam karte w 2 slocie bardzo czesto i nie chce by kazda sie akytywala. Nie wystarczy aktywacja karty w 1 slocie :(? Nie wspomne o tym ze jak wyjade za granice to aktywacja SIM nie bedzie juz kosztowac 50 gr pewnie
Update3: Probuje zlokalizowac moj telefon na https://us.i.mi.com/#phone - widze dobry model, widze oba numery telefonu (grrr) tylko niestety mapa Chin mi sie wyswietla mimo ze GPS jest enable
PS> Cos to wszytko skomplikowane ;(
PS2> Czy aby zablokowac telefon po kradzieży musi byc wlaczony GPS?
PS3> Czy osobie ktora mi skradla lub znalazla moj telefon bede mogl wyswieltic jakis kmunikat lub do niego jakos zadzownic? Jak?
Pytanie
wyzwolenia
Chcialem zabezpieczeczys sie przed wykorzyataniem zgubionego telefonu Mi4C.
Zmianilem jezyk na EN i zrobilem aktywacje.Byla caly czas wlaczona 1 karta.
Niby sie aktywowalo bo mnie skasowalo i byla infomacja ze aktywowane. I w chmurze pojawily sie fotki oraz SMS.
Chcialem wylaczyc synchro fotek i wtedy krzyknął Reactivate Mi Cloude.
Find your device wcale mi nie dzialalo
Ktos wie czemu?
Nie zarobie na tez SMS do Chin
Co sie dziaje?
Update: Jednak znowu jest aktywna karta choc sms sie nie wyslal. Jakies to niestabilne.
Update2: Wlaczylem 2 karte i od razu sie aktywowal wysylajac sms do Chin - nawet sie nie pytal
Mozna to jakos zablokowac? Ja zmieniam karte w 2 slocie bardzo czesto i nie chce by kazda sie akytywala. Nie wystarczy aktywacja karty w 1 slocie :(? Nie wspomne o tym ze jak wyjade za granice to aktywacja SIM nie bedzie juz kosztowac 50 gr pewnie
Update3: Probuje zlokalizowac moj telefon na https://us.i.mi.com/#phone - widze dobry model, widze oba numery telefonu (grrr) tylko niestety mapa Chin mi sie wyswietla mimo ze GPS jest enable
PS> Cos to wszytko skomplikowane ;(
PS2> Czy aby zablokowac telefon po kradzieży musi byc wlaczony GPS?
PS3> Czy osobie ktora mi skradla lub znalazla moj telefon bede mogl wyswieltic jakis kmunikat lub do niego jakos zadzownic? Jak?
Edytowane przez wyzwolenia0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi