Befisolog Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Wszystko zaczęło się od momentu, gdy z powodu swojej nieuwagi zaktualizowałem telefon bez uprzedniej aktualizacji do wersji 5.11.19. Temat był już wałkowany wiele razy - problemy z pamięcią, wipe all data i instalacja systemu z MiFlash. Ja chciałem jednak kombinować i zmodyfikować telefon bez utraty danych. W związku z tym znalazłem wersję starszego ROMu, aries 5.3.27. Zflashowałem system, ale problem z pamięcią był dalej, ciągle wyskakiwały prośby o kartę SD. Ściągnąłem, więc inne ROMy i używając MiFlasha oraz Fastboota próbowałem zainstalować aktualizację. Nic z tego, ciągle wyskakuje ta sama wersja systemu. Próbowałem również zrobić to samo z polską wersją 5.11.19. Ponownie wszystko poszło nie tak. Co robić dalej? Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Befisolog
Addamas Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ja bym zrobił tak, zainstaluj Titanium Backup, zrób kopie ważnych rzeczy, potem przenieś foldery (DCIM - zdjęcia, Titanium Backup i muzyka czy co tam ważnego jeszcze masz) NA KOMPUTER* , następnie przez MiFlash wgraj rom fastboot najnowszy (Chiński) z wipe_all , na niego przez apkę updater wgraj MIUI Polska lub sMIUI (co kto woli). Teraz czas na przywrócenie tych wcześniej przeniesionych plików na telefon i wtedy zainstaluj z marketu odpowiednie aplikacje i wgraj im dane z Titanium. * Podkreślam NA KOMPUTER bo na sMIUI znalazł się jeden mądry, któremu wiele osób mówiło, żeby zrobić backup w tym ja i niestety zrobił... a po tym wyczyścił cały telefon z danych przez wipe_all ... Ale zanim coś zrobisz, poczekaj, bo może to wipe_all nie będzie potrzebne - ktoś się jeszcze wypowie.
Befisolog Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Mi już te dane naprawdę są obojętne. Chcę, żeby ten telefon normalnie działał. Tego najnowszego roma chińskiego skąd wziąć? Bo nie chcę znowu ściągać nie wiadomo czego. Podesłałbyś linka?
Addamas Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Link do bazy aktualnych wersji:http://en.miui.com/a-234.html Wybierz oczywiście Xiaomi Mi 2/2S Latest Developer Version Fastboot File Download Nie martw się jego rozmiarem, to normalne. Procedura jest tak sama jak tutaj:http://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/
Befisolog Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2015 Teraz już w ogóle wszystko się popsuło. Telefon w ogóle nie działa, włącza się tylko na fastboocie. Gdy instalowałem z MiFlasha, wyświetlił się błąd: "Failed - Remote: Partition table doesn't exist". Co robić?
Rekomendowane odpowiedzi