Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
Błąd jaki chcę opisać dotyczy każdych słuchawek, plików mp3 oraz flac i występuje już od dawna (ponad 2 miesiące).
W skrócie podczas słuchania muzyki na słuchawkach przy wyłączonym telefonie raz na jakiś czas występuje trzask / zamrożenie się piosenki na mniej niż sekundę co psuje ogólny odbiór muzyki...
Co próbowałem: czyszczenie danych aplikacji Muzyka, ponowne wgrywanie piosenek na telefon, inne słuchawki, wyczyszczenie jack'a. Nic nie pomogło.
W jednej aktualizacji jest to krótkie, prawie niesłyszalne, kolejnym razem jest to bardzo mocne i częste rwanie muzyki.

Jedyne co zauważyłem, to to, że gdy wyłączymy hotplug, czyli wyłączanie rdzeni gdy nie są potrzebne - a więc wszystkie będą działały cały czas, to owy problem nigdy nie wystąpi. Zdecydowanie problem jest po stronie oprogramowania, a nie sprzętu - słuchawek czy Mi2S.

Czy tylko ja się z tym borykam? 

Temat na en.miui.com : http://en.miui.com/thread-190073-1-1.html

Opublikowano

... :D to tak, raz z tym miałem problem ale aktualizacja to naprawiła. Może na pewien czas spróbuj z innego playera korzystać? Ja od czasu kiedy mam androida korzystam z Power AMPa i ten problem zacinania również jego dotyczył ale ma on opcje dzięki którym można zwiększyć priorytet procesora i zwiększyć bufor co wydaje mi się załatwi sprawę. Jeśli mówisz że playera nie zmienisz... Piszesz że wyłączając hotplug problemu nie ma a jeśli zwiększysz minimalne taktowanie procesora o oczko? Rdzenie będą się wyłączały ale ten nadal działający będzie miał więcej "luzu" co może naprawi problem z zacinaniem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety mimo zwiększenia minimalnego taktowania trzaski wciąż występują. Nie ogarniam, że tak powiem...

Quo vadis Xiaomi?

Edit: 5.12.10 problem wciąż obecny...

Edytowane przez Addamas
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam niestety ten sam problem na moim Redmi Note 2. Niezależnie od urządzenia i sposobu podcięcia do telefonu słychać co jakiś czas trzask jak że starej płyty. Irytujące strasznie. Wersja android 5.0.2 LRX22G, wersja MIUI 5.11.26. Na jaką wersję mam zmienić aby nie było tego problemu?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...