Kepilif Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam, Jestem posiadaczem Mi 4 Lte od około 3 miesięcy, do tej pory nie miałem z nim w zasadzie żadnych problemów. W zeszłym tyg. telefon od tak przestał działać płynnie i to do tego stopnia, że bez porządnej dawki relanium nie da się na nim zrobić kompletnie nic .Odblokowanie ekranu, zmiana pulpitu, czy uruchomienie jakiejkolwiek aplikacji stanowi nie lada wyzwanie. Nie jest to na pewno wina żadnych uruchomionych aplikacji bo dzieje się tak od razu od uruchomienia telefonu (już podczas ładowania systemu to kółeczko/klepsydra nie kreci się płynnie). Nie jest to też wina oprogramowania, gdyż miałem zainstalowany wcześniej soft fabryczny, ostatnio od nowa zainstalowałem (wreszcie) wersję polską miui 5.10.22 (rozwojowa). Pomogło to na dobę, następnego dnia telefon znów działa jak na poprzednim oprogramowaniu. I teraz jeszcze jedna kwestia: telefon od czasu do czasu ( i na poprzednim sofcie i na tym obecnym) zaczyna działać poprawnie do czasu aż (Uwaga!) nie włożę go do kieszeni spodni i ponoszę!? Sam jak to czytam to nie wierzę, że to napisałem, bo brzmi to zwyczajnie głupio, ale ten zbieg okoliczności :działa->kieszeń ->zacina, miał miejsce już kilkukrotnie. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną tego stanu rzeczy?
Skatty Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Również mam podobny problem od 01.11 . Od maja 2015 z telefonem nie miałem najmniejszego problemu, wszystko śmigało, zawsze pobierałem i instalowałem najnowsze update'y. (od początku polskie), aż tu nagle w niedziele telefon zaczął się mega ciąć - jakby z 2 FPSy były. Reakcja tel opóźniona nieraz o 5sek względem dotyku. Wieczorem tego samego dnia wszystko wróciło do normy. Nagle następnego dnia znów to samo. Zrobiłem wipe cache, sd data, potem All data, nic nie pomogło. Flashowanie jest bez sensu bo to to samo co całkowity reset i pobranie aktualizacji. Wgl. nawet miałem wrażenie, że w Fastboot menu jest ten problem bo gdy próbowałem się poruszać w Menu to przyciski też miały opóźnioną reakcję. Po kilkunastu formatach i resetach wróciło do normy wieczorem w poniedziałek (w sumie nie wiem czy przez te resety czy ot tak samo). Narazie jest wszystko okej ale mam problem z odblokowaniem tel. Gdy wciskam Power, LEDy się świecą ale ekran wstaje dopiero po 10-15 sek ito jeszcze jak wciskam przyciski cały czas. Pisałem do Supportu honorbuy.com ale jedyne co polecają to flashowanie. Edytowane 3 Listopada 2015 przez Skatty
kubs94 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam. U mnir jest podobnie, tel przycina się bardzo często. Nie wiem jak to naprawoć bez formatowania dysku. Ktoś pomoże?
MLynx25 Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Mam dokładnie podobnie od jakiegoś czasu chodź sam telefon mam praktycznie rok czasu, to do 2-3 miesięcy są z nim wieczne problemy zacina się i owszem. Ostatnio już 2 raz zrobił mi dowcip. resetował się cały czas z dobre 10 minut nie ragował na nic. Miałem nim ochotę cisnąć o ścianę i zakończyć jego żywot. Do tego aparat robi zdjęcia jak by było 5mpx nie wiem czemu się tak porobiło...
Ari93 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Najszybciej to będzie zrobić kopię zapasową, przywrócić ustawienia fabryczne i przywrócić kopię. Co do aparatu - na 90% przez brudne szkiełko obiektywu, przed zrobieniem zdjęcia warto je zawsze przetrzeć o bluzę, koszulkę czy jakikolwiek inny kawałek materiału.
kubs94 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Dnia 11/3/2015, 1:52:55, Skatty napisał: Również mam podobny problem od 01.11 . Od maja 2015 z telefonem nie miałem najmniejszego problemu, wszystko śmigało, zawsze pobierałem i instalowałem najnowsze update'y. (od początku polskie), aż tu nagle w niedziele telefon zaczął się mega ciąć - jakby z 2 FPSy były. Reakcja tel opóźniona nieraz o 5sek względem dotyku. Wieczorem tego samego dnia wszystko wróciło do normy. Nagle następnego dnia znów to samo. Zrobiłem wipe cache, sd data, potem All data, nic nie pomogło. Flashowanie jest bez sensu bo to to samo co całkowity reset i pobranie aktualizacji. Wgl. nawet miałem wrażenie, że w Fastboot menu jest ten problem bo gdy próbowałem się poruszać w Menu to przyciski też miały opóźnioną reakcję. Po kilkunastu formatach i resetach wróciło do normy wieczorem w poniedziałek (w sumie nie wiem czy przez te resety czy ot tak samo). Narazie jest wszystko okej ale mam problem z odblokowaniem tel. Gdy wciskam Power, LEDy się świecą ale ekran wstaje dopiero po 10-15 sek ito jeszcze jak wciskam przyciski cały czas. Pisałem do Supportu honorbuy.com ale jedyne co polecają to flashowanie. Witam. Czy te formaty coś dały, czy znów trzeba było fomatować telefon? Będe musiał zrobić to samo tylko nie wiem od którego zacząć
Rekomendowane odpowiedzi