sezrg72 Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 WitamChciałem się poradzić bardziej zaawansowanych userów w kwestii smartfona nexus5. Zaczne od początku. Urzadzenie trafiło do mnie z objawem migajacej diody na czerwono. Okazało sie ze bateria ma 2,6V. Podładowałem ja zasilaczem serwisowym do stanu zeby układ ładowania smartfona zalapał i tak tez sie stało. Teraz bateria sie laduje tylko urzadzenie bardzo mocno sie grzeje. Ale po kolei: startuje boot(logo google) i system ale tylko do momentu kiedy pojawia sie "wybór języka" i wówczas nastepuje wylączenie.Odblokowałem bootloader i próbowałem kilku wersji softu zarówno kitkat jak i lolipop (wgrywaja sie poprawnie) efekt jest ten sam system startuje do menu wyboru jezyka i wyłaczenie. Po zaistalowaniu TWRP pomiar temperatury pokazuje od 50 do 70 C ale cześciej jest te 70C. Czy to efekt jakiegoś fizycznego uszkodzenia plyty glownej? Programowe uszkodzenie? Prosze o jakieś sugestie
Numb Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 Wątek został przeniesiony przez moderatora z działu Problemy techniczne do działu Problemy techniczne.
Rekomendowane odpowiedzi