rudzix Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Witam, mój Red Rice od jakiegoś czasu sam rozładowuje baterię aż do wyłączenia telefonu. Dzieje się to jedynie wtedy, kiedy ładuję go orginalną ładowarką od Xiaomi, testowane na innych - o dziwo trzyma baterie dłużej. Żadnych procesów odpalonych w tle. Co dziwne telefon wczoraj wieczorem 100%, ustawiony był tylko budzik. Budze sie rano, pusta bateria, podpinam ładowarke, telefon pokazuje mi 2%. Odłączyłam go, wyciągnęłam baterie i zostawiłam na jakieś 10 minut. Po włożeniu baterii i ponownym podłączeniu do ładowania telefon pokazuje mi, że jest 10% baterii. Moje pytanie brzmi, co jest nie tak? Czy to wina baterii, cz może jednak ładowarki? Z góry dzięki za pomoc ) Spędziłam na forum szukając podobnego problemu łącznie może 20 minut + czas pisania tego posta i telefon wyświetla mi już że ma 25%...
Numb Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Masz może wykres? Próbowałaś full wipe? U mnie ostatnio bateria też błyskawicznie znika, ale to być może znak czasu końca żywota baterii, 2 lata minęły...
funny2k10 Opublikowano 12 Listopada 2015 Opublikowano 12 Listopada 2015 Chyba najlepiej było sprawdzić czy np jakaś aplikacja w tle (np. Facebook, Messeneger czy inny komunikaror) nie drenuje baterii. Zainstaluj "Wakelock Detector" naładuj baterię uruchom program i zostaw telefon. Będziesz widziała która aplikacja nie pozwala wejść w DeepSleep. PS. przetestuj też np tryb samolotowy na noc ...
Rekomendowane odpowiedzi